Рецепти за леки салати

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Зелена салата "Превъзходна"
151982

Зелена салата "Превъзходна"

2 къдрави зелени салати
100 г шунка
5 твърди червени домата
1 средна глава лук
1/2 връзка магданоз
3 сварени яйца
100 г сметана или мляко
200 г леко отцедено кисело
сол на вкус

Салатите се накъсват на листа и измиват. Шунката се нарязва на тънки филийки, а яйцата — на кръгчета. От измитите домати се изрязват розички.
 По 1/5 от салатата, шунката и яйцата се оставят за гарниране. Останалите салата, шунка, яйца, части от доматите, лукът и половината от магданоза се нарязват на дребно. Посоляват се и се подреждат в голяма чиния или на отделни порции. Отгоре конусообразно се увива шунката. Залива се с леко раз-бъркамчта сметана (кисело мляко). Наоколо се поставят подготвените розички, кръгчета от яйцата, листа от салатата и магданоза.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft