Пармезан - най известното твърдо италианско сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как е измислен пармезанът
49045

Как е измислен пармезанът

От незапомнени времена в района Емилия Романя се произвежда Пармезан. За автори на рецептата се сочат монаси-бенедиктинци, които направили вкусния млечен деликатес в опитите си да приготвят сирене с голяма трайност. Точно това в комбинация с уникалния вкус, е причина Пармезанът днес да е световно популярен и масово използван.

Според легендата първата пита Пармезан е създадена някъде през Средновековието в селцето Бибиано, но доста бързо рецептата и производството завладели и до Парма и Модена. Историческите документи показват, че през 13-те и 14-ти век, Пармиджано Реджано вече е бил с почти същия размер, форма и вкус, както днешното сирене.

За Пармезана се споменава дори във вечната книга на Бокачо – „Декамерон”: „Планина, цялата от великолепно сирене Пармезан”. Дори в своите мемоари Казанова говори за истинското Пармиджано Реджано, като се опитва да уточни изконния дом на неговотопроизводство.

1 2 3 4
5
6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft