Рецепти за палачинки

вход през zajenata.bg
271278

Палачинки по английски

брашно - 2 ч.ч.

захар - 1 1/2 с.л. кристална
сол - 1 щипка
яйца - 1 брой
яйца - 2 жълтъка
прясно мляко - 2 1/2 чаши
масло - 2 с.л. растително
масло - 1/4 ч.ч. неосолено
ЗА ГАРНИРАНЕ
захар - кристална
лимони
портокали

В голяма купа разбъркайте заедно брашното, захарта и солта. Добавете яйцето и жълтъците, последвано от мляко и 1 супена лъжица растително масло.

Бъркайте, докато вече няма бучки. В отделна малка тенджера разтопете маслото, докато стане златисто кафяво и го разбийте към палачинковата смес. Оставете тесто да си почине за около 15 минути.

Сипете в тигана останалата 1 супена лъжица растително масло. Изчакайте да започне да пуши, като накланяте тигана, за да стигне навсякъде по него и отделете излишъка в малка купичка. Използвайте заделеното масло за печенето на следващите палачинки.

Сипвайте по около 2 с.л. от сместа за всяка палачинка и изпечете палачинките по стандартния начин. Подреждайте ги една върху друга.

Обикновено палачинките се поднасят със захар, лимонови или портокалови резени. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft