Плетена погача Снежинка

вход през zajenata.bg
Плетена погача Снежинка
admin
Добавена от: admin
14317
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
550 мл прясно мляко
20 гр. прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1 кг брашно (тип 500)
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаша (60 мл) олио
За плънката:
300 гр. крема сирене
2 връзки рукола
белтъка от 1 яйце
жълтък за намазване

Стъпка 1: В 100 мл хладко мляко сложете 20 грама прясна мая, 1 чаена лъжичка захар и щипка брашно, за да втаса маята по-бързо.

Стъпка 2: В голяма купа пресейте брашното, добавете солта и захарта, след това млякото, втасалата мая и накрая - олиото. Омесете гладко тесто и го оставете да втаса за 30 минути.

Стъпка 3: Докато втасва тестото, пригответе плънката. Сложете крема сиренето в купа за разбиване, добавете нарязаната рукола и белтъка от яйцето. Разбъркайте, за да се съединят.

Стъпка 4: Размесете тестото и го разделете на четири топки. Всяка топка разточете на кора и я намажете с плънката. Поставете корите една върху друга, като върху последната кора не нанасяйте от плънката.

Стъпка 5: С помощта на чаша определете средата и разделете на 16 части. Всяка част усучете два пъти и ги слепете две по две.

Стъпка 6: Намажете получената снежинка с разбит жълтък и печете 10 минути на 200 градуса, а след това още 10 минути на 180 градуса.

СЪВЕТ: От същото това тесто и плетка може да приготвите и сладка пита с пълнеж от шоколадов крем или конфитюр, наръсена с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft