Арестуваха мъж, който подстрекава деца към самоубийство в интернет със Син кит

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Арестуваха мъж, който подстрекава деца към самоубийство в интернет със Син кит
2040
Арестуваха мъж, който подстрекава деца към самоубийство в интернет със Син кит

Руското МВР обнародва видео от ареста на 26-годишен московчанин, който е бил модератор на „група на смъртта” и е подтиквал непълнолетни деца към самоубийство, предават руските медии. Иля Сидоров, който работи като пощальон, е вкаран в ареста за 2 месеца, докато трае следствието, по решение на съда.

Още при първите разпити е признал вината си и е разказал как е подмамвал децата към смъртта. При обиска от дома му иззети 5 мобилни телефона, таблет, няколко сим карти.

Сидоров е признал, че е бил модератор на т.нар. група на смъртта Син кит, в която са членували 32-ма непълнолетни. То им поставял задачи с цел да нанесат вреда на здравето си, включително и самоубийство. „Колко такива задачи е имало?”, питат пощальона в оперативното видео.

„От пет до 50”, отговаря той.

Следва въпрос: „Каква е последната?”.  Сидоров мълчи, а после отговаря: ”Да се самоубие...”.   Следователят иска уточнение:”Какво си писал на това момиче? Да дойде в метрото и да се хвърли под влака?”.  Иля Сидоров отново мълчи. Малко по-късно разказва и за други задачи:

”Стани в 4.20 сутринта”, „порежи си ръката”. Сидоров е разкрит, след като се опитва да подтикне към самоубийство 14-годишна ученичка от Челябинска област и вече му е повдигнато обвинение, съобщи местното следствие.

 

По негови указания момичето се е нагълтало с таблетки, но е извадило голям късмет, защото лекарите са успели да го спасят. В хода на следствието е установено, че момичето е било в групата „Син кит”, поддържало е кореспонденция с модератора Сидоров, който се е подвизавал като Иля Спартак в мрежата, и е получавала задачи от него.

След като отказала да изпълни последната от тях, той започнал да я заплашва с убийство, докарал ученичката до пълно отчаяние и тя се нагълтала с хапчетата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft