Бяла риба с коричка от песто и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Бяла риба с коричка от песто и пармезан
Бяла риба с коричка от песто и пармезан
admin
Добавена от: admin
4936
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 филета бяла риба, около 170-200 гр. всяко (например треска)
3 с.л. кедрови ядки, фино накълцани
2 с.л. пармезан, настъргано на ситно
1/4 ч.л. ситно смлян чесън
1 ч.л. песто
1 1/2 с.л. майонеза

Оставете рибата на стайна температура поне за 2-3 часа. Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете рибките в отделни съдове или в една по-голяма тавичка. Смесете кедровите ядки, пармезана, чесъна, пестото и майонезата. Разпределете получената паста по равно върху повърхността на всяко рибено филе (може да си помогнете с кухненска шпатула, за да размажете равномерно пастата).
Изпечете рибите за 10-20 минути, докато вътрешността е готова, а коричката започне да покафенява. Времето за печене зависи от дебелината на филетата. Поднесете готовата риба с резенчета лимон и прясна сезонна салата. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft