Вижте дядото, който свири, за да събира милостиня, но не за себе си, а за ...

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Вижте дядото, който свири, за да събира милостиня, но не за себе си, а за ...
1275
Вижте дядото, който свири, за да събира милостиня, но не за себе си, а за ...

Възможно ли е да помагат хора, които са преминали през подобно нещо? Кои хора имат сърца? Ти ще помогнеш ли на този възрастен човек? Той иска парички, но не за себе си, а за ...

 

Можете да видите 74 – годишният Йосиф Александрович с хармониката почти всеки ден на централните улици в града. Неговият дом не е близо, той всеки ден пътува дълго, но заради приятеля може да преодолее и големи разстояния

 

Обаятелното бездомно куче Гоша може да се нарече приятел на пенсионера.

Кучето е черно, с умни очи и големи уши- то е верен спътник на стареца от дълго време.

 

Йосиф Александрович много обича животните. В частната къща, където живее пенсионера има още няколко кучета и котки. Освен това, с парите, които успява да събере, свирейки на хармоника, той непременно купува храна и храни уличните кучета.

 

Възможно е любовта към бездомните при Йосиф Александрович да идва от собствената му съдба на сирак

 

Дядото получава пенсия- тя му стига за скромния живот. Така че свиренето на хармоника за него не е средство за печалба, а възможност да помогне на животните, да и желанието на гражданите да се порадват на красивите акорди, които той прави.

 

През септември тази година се разболял Гоша. Във ветеринарната клинка му поставили диагнозата оток на белите дробове. Казали, че кучето ще живее още няколко години, но при условие на постоянно лечение и прием на лекарствени препарати.

 

За купуването на лекарствата отиват парите, спечелени от хармониката. Откликнали са и новосибирските доброволци. Помагат и обикновените граждани. Достатъчно е например, щом видите свирещия на улицата дядо да дадете, макар и малко, а можете да влезете в доброволческата група “Вконтакте”- “Помощ за изоставени възрастни хора в Новосибирск”, където ще ви кажат как можете да помогнете и на Йосиф Александрович, и неговия верен приятел Гоша.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft