Всеки ден го ползваме, а дори не знаем, че бавно и неусетно трови тялото ни. Изхвърлете го веднага

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Всеки ден го ползваме, а дори не знаем, че бавно и неусетно трови тялото ни. Изхвърлете го веднага
981810
Всеки ден го ползваме, а дори не знаем, че бавно и неусетно трови тялото ни. Изхвърлете го веднага

Оказа се, че почти всеки ден ние ползваме една жива отрова, която бавно и незабелязано трови нашия организъм

Преди да продължите да четете тази статия, бихме искали да ви зададем един прост въпрос – използвате ли омекотител?

Е, ако отговорът ви е „да“, ще бъдете доста разочаровани, тъй като ще разберете, че плащате висока цена за това дрехите ви да са меки и да ухаят добре.

Ние всички знаем, че рекламите на омекотителите често представят продукта като нещо, което носи комфорт, свежест и сладост. Но, реалната и грозна истина е, че голяма част омекотители съдържат дълъг списък от известни токсини и химикали, които могат да влязат в тялото през кожата и при вдишване, което води до широк спектър от здравословни проблеми, предимно за малките деца.

Омекотителите, в повечето случаи, не са нищо повече от една отрова.

Хубаво опакована и още по-добре ухаеща отрова !Те са съставени от вредни химикали, комбинирани с една яка доза аромат.

Тези химикали, тази ежедневна отрова, която вдишваме и носим върху тялото си, са причината за приятното усещане и свежия аромат. Който, да си признаем, в повечето случаи е доста нетраен. Тези вредни вещества се наричат „ароматна субстантивност“, от която зависи колко дълго трае аромата за конкретната повърхност, и как тя се влияе от температурата, влажността и други условия.

Ето кои са най-често срещаните токсични химикали, намерени във всички омекотители:

– Алфа-терпинеол – това е опасен токсичен химикал, който може да доведе до много здравословни проблеми, като: световъртеж, главоболие, глад, загуба на паметта, изтръпване на лицето, болка в шията и гръбначния стълб.

– Бензил ацетат е токсично вещество, което се свързва с рак на панкреаса. Неговите пари могат да дразнят очите и дихателните пътища, и освен това може да се абсорбира през кожата.

– Бензиловият алкохол би могъл да доведе до много здравни проблеми, като например: различни разстройства на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и драматични колебания на кръвното налягане.

– Хлороформ – това е мощен невротоксин, канцероген, който може да доведе до много здравни проблеми, като например: загуба на съзнание, гадене, главоболие, повръщане и / или замаяност, сънливост.

– Линалол – причинява респираторни проблеми и т.нар загуба на мускулна координация.

Ето защо е нужно да се избегне честата употреба на омекотители, и да се ползват естествени алтернативи. Те са много по-безопасни и по-ефективни. Ние наистина се надяваме сме ви били полезни с тази статия полезна, и не забравяйте да я споделите с приятелите и семейството си в социалните мрежи.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft