Взех 1 чаша сол и я сложих в шкафа, резултатът беше изумителен, сега постоянно го правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Взех 1 чаша сол и я сложих в шкафа, резултатът беше изумителен, сега постоянно го правя
6411
Взех 1 чаша сол и я сложих в шкафа, резултатът беше изумителен, сега постоянно го правя

В нашето голямо семейство всеки имаше свои собствени предпочитания по въпросите на живота . Например, някой каза, че първо трябва да почистите прахосмукачка и след това да изчистите праха.Други пък правят обратното. Най-дългият дебат беше за облеклото и как да се съхранява. Какво не можеше да се намери по рафтовете. И лавандула за прогонване на молци, и ароматен сапун, и креда против хлебарки (за всеки случай). Но най-много ме изненада солта в шкафа .


Тя беше навсякъде в къщата на баба ми: в скрина, в бюфета и в окачените шкафове в кухнята. Едва след много години разбрах, че това е най-ефективният начин за предпазване от всичко!

 

Защо да оставяш сол в шкафа

В много култури солта е символ на чистота . Все още се добавя към домакинските химикали у дома , използвани в козметологията за дълбоко почистване. От известно време  държа във всички гардероби: нещата остават свежи, а неприятната миризма, която премахвам напълно изчезна.

Има много причини за появата на плесенясалост . И това се отнася не само за гардеробите с дрехи, но и за всички останали мебели. Ето случаите, когато трябва да оставите отворена чаша сол в тях.

Ако стаята е влажна.

Ако имате килер 

Ако в къщата живее пушач. Миризмата на тютюн се абсорбира в дрехите, от него в самия килер. Да не говорим за пушенето в къщата.

Ако в къщата често се появяват мухъл и плесени.

Ако се борите с молци и с други вредители.

В допълнение към горните причини по време на съхранение на не напълно сухи неща може да се появи неприятна миризма (през зимата трябва да бъдете особено внимателни). А също и ако някой от дома държи потни или мръсни неща в гардероба, било то спортна униформа или риза с петно ​​от кетчуп.

Солта решава два проблема наведнъж: абсорбира миризмите и се бори с влагата. Попива всичко ненужно и се втвърдява. След това трябва да се смени с нова просто. Най-обикновена чаша сол ще ви помогне. Содата също върши добре работата.

Друга употреба на чаши сол е поставянето й на рафтовете на хладилника. Това бързо ще премахне кондензацията и смесените аромати. Освен това сухата храна ще издължи по-дълго.

Единственото нещо, от което солта няма да помогне да се отърве напълно, е от вредители. Ще трябва да ги отровим с нещо по-сериозно. Но в бъдеще това ще помогне да се отървете от нещата, които ги привличат най-много: влага и миризма на плесен.

Самата сол не дава приятен аромат, но е лесна за употреба и напълно безвредна. Просто добавете няколко капки етерично масло към чашата . Ароматите на лавандула, лимонена трева и смърч работят добре за допълнителна защита срещу платинени молци. Този прост лайфхак със сол е много древен, но все пак работи. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft