В Италия властите взеха 12-годишно българско дете от майка му

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
В Италия властите взеха 12-годишно българско дете от майка му
1790
Източник: nova.bg
В Италия властите взеха 12-годишно българско дете от майка му

Българско дете е отнето от майка му в Италия. Вече около година детето е разделено от родителя си.

Случаят е от Ладисполи.

На 13 юли политик от "Форца Италия" отправя официално парламентарно допитване до министрите на правосъдието, социалните политики и здравеопазването, заради това, че през 2018 г. 12-годишно българче е отнето от майка му, разказва NOVA.

Директорът на училището, което детето посещава, е подал сигнал до социалните власти, които извършват проверка на дома на българското семейство. При нея е констатирано, че условията за живот не са добри. Именно това заключение се оспорва от политика на "Форца Италия". Според него отнемането на детето е равностойно на отвличане.

Запознати ли са българските власти в Италия с този казус коментира Негово превъзходителство посланикът на България в страната Тодор Стоянов.

"Официална информация по този случай в посолството не е подавана. Не сме получавали и молба за съдействие от страна на майката. Посолството незабавно отправи искане до общината, с което да ни се предоставят повече подробности, след като разбрахме за случая от "24 часа". В действителност детето не е при майка си от година. То е настанено в католически институт. В основата на казуса стои възникнал конфликт между майката и директора на училището на детето. Тя подала сигнал срещу мъжа до карабинерите. Бързите действия по отнемането от социалните служби подлежат на съдебен контрол. Майката предстои да бъде изслушана в съда на 12 септември и ще поискаме български консул да присъства на заседанието. Успяхме да издействаме жената да се чуе с детето след тримесечно прекъсване", каза посланик Стоянов.

След излъчването на репортажа по казуса от външното ни министерство обявиха, че работят за "редовни срещи между отнетото в Ладисполи българско дете и майка му".

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft