В тези 3 случая пиенето на вода може да е опасно - по-добре го избягвайте:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
В тези 3 случая пиенето на вода може да е опасно - по-добре го избягвайте:
2096
Източник: pik.bg
В тези 3 случая пиенето на вода може да е опасно - по-добре го избягвайте:

Всички сме чували колко е хубаво да се пие много вода - поне по 2 литра на ден. Дали обаче това е напълно вярно? Днес ще ви запознаем с 3 случая, в които пиенето на вода може да е дори опасно - така че по-добре го избягвайте.

1.

Прекалено голямо количество

много вода

Сигурно не ви се вярва, че има хора, които прекаляват с количествата вода. Но има и такива. Твърде големите количества вода не са полезни и може да се стигне до т.нар. водна интоксикация. Не бива да пиете много вода за много кратко време, защото се нарушава балансът на минерали в тялото ви. Гаденето и прозрачната и безцветна урина са сред знаците, че сте прекалили с водата.

2. След обилно хранене

Пиенето на вода по време на хранене или веднага след като сте се наяли забавя храносмилателните процеси. Последствията са подуване на стомаха и отпадналост. Изчакайте поне 20-30 минути след хранене, преди да изпиете чаша вода. Дайте време на тялото си да обработи храната. В идеалния случай е препоръчително течности да се пият преди хранене.

вода при тренировка

3. При физическо натоварване

Не казваме, че пиенето на вода по време на тренировка не се препоръчва. Но физическата активност и потенето водят до загуба на електролити. Тях няма как да си набавите с водата. Всъщност пиенето на обикновена вода само може да повиши загубата. Препоръчително е да пиете специални напитки, богати на електролити, които ще върнат електролитния баланс на тялото ви. Като алтернатива може да наблегнете и на определени храни - като банани, домати, сушени сливи, портокали, авокадо, ядки, риба и морски дарове.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft