Ген.Мутафчийски тази сутрин: 8 човека остават в тежко състояние, ето новите заразени

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ген.Мутафчийски тази сутрин: 8 човека остават в тежко състояние, ето новите заразени
10639
Източник: blitz.bg
Ген.Мутафчийски тази сутрин: 8 човека остават в тежко състояние, ето новите заразени

Тази сутрин бе проведен редовният брифинг на Оперативния щаб за борба с коронавируса . Ето последната актуална информация към този час:

"8 човека са с тежка клинична картина и с двустранна пневмония", каза Мутафчийски.

"Лекарят от Велико Търново е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина.

Те са общо 8 човека, както казах. Той е с двустранна бронхопневмония. Приет е със симптоми за бронхопневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница", обясни  ген. Мутафчийски.

На въпрос защо журналист, върнал се от Белгия със симптоми на коронавирус, не е тестван за такъв, той обясни: "Никой не казал, че на всеки пристигнал от чужбина трябва да му се направи тест. Това не е във възможностите ни."

Мутафчийски каза, че хората, които са били в критично състояние във ВМА, вече са по-добре.

"В Пирогов лошо е състоянието на човека, който вчера бе интубиран, за който казах, че е подобен на първия смъртен случай у нас. Другият в лечебното заведение, който беше зле и беше интубиран, се подобрява и ще се опитват да го събудят днес", каза той.

"Иска ми се Италия да е преминала пика, но 650 смъртни случая не е много окуражаваща тенденция. Трябва да минат поне няколко дни. Тенденцията засега е съвсем ясна в Китай и Южна Корея", коментира той.

Той обясни, че във всеки голям областен град има зали, които за часове могат да бъдат превърнати в полеви болници. Мутафчийски разясни, че имаме достатъчно легла в резерв и ще бъдат направени учения в градовете.

"Заключението на Вирджиния показва, че България се справя добре. Те идентифицират 2 от 11 случая. Това означава, че те действат добре. Можем да прогнозираме, че епидемията ще премине бързо. Както виждате, ние взехме много адекватна мярка в Банско и тя е изключително ефективна", смята той.

БЛИЦ припомня, че към този момент излекуваните от коронавирус у нас са трима, толкова са и починалите. 83% от всички пациенти, установени с COVID-19 у нас са на възраст до 60 години. Разпределението по възрастови групи е както следва: до 19 г. – 7%, от 20-29 г. – 16%, от 30-39 г. – 15%, от 40-49 г. – 29%, от 50-59 г. – 16%, от 60-69 г. – 10%, от 70-79 г. - 7%.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft