Грипът ни започва! Не се лекувайте с антибиотик, следете за тези симптоми

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Грипът ни започва! Не се лекувайте с антибиотик, следете за тези симптоми
8108
Грипът ни започва! Не се лекувайте с антибиотик, следете за тези симптоми

Симптомите при грип включват главоболие, повишена температура, треперене, кашлица, възпалено гърло, хрема, отпадналост и умора. Особеност на грипа през тази година е, че атакува предимно младите хора.

Хората се заразяват с новия вирус по същите начини, по които със сезонните грипни вируси:

  • По въздушно-капков път от болен човек, който кашля или киха
  • Ако мръсни ръце или други заразени повърхности попаднат в устата ви

Антибиотикът не лекува вирусни инфекции – никакви, по никакъв начин.

Ако симптомите продължат по-дълго, това е признак на бактериална инфекция, тогава може, но само ако е изписан от лекар, а не на своя глава. Това заяви Ангел Кунчев, главен държавен здравен директор, в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.
По думите му болните в страната продължават да се увеличават и в следващите 2-3 седмици може да се стигне до епидемия в някои области в страната.
Най-разпространеният вирус в момента е Н1. При него се наблюдават обичайните симптоми - отпадналост, температура, главоболие. "Толкова силно се усеща, че не сте добре, че искате да си останете вкъщи. Това е и препоръчително", обясни Кунчев.
Студеното време оказва влияние и на сърдечните болести - наблюдават се исхемични атаки, сърцебиене, високо кръвно, съдово болните имат болки и стягане, казва кардиологът Анна Николаева. "Огромен прилив на пациенти има, което е нормално, особено след празниците, когато нарушаваме диетата, има струпване на много хора на едно място", твърди тя.


Не само болните, но и здравите са застрашени – особено тези които са с болни в семейството или със захарен диабет, с рискови фактори. Точно сега може да се разбере, че имат високо кръвно например.
"Хубаво е да се проверява сутрин и вечер кръвното, ако имаме постоянна терапия. Зимата имаме нужда от по-интензивна терапия. Болки в сърдечно-съдовата област може да е и следствие на настинка, на стрес", обясни Николаева и посъветва възрастните хора и тези с хронични заболявания да не излизат сутрин рано, защото тогава е пикът на тези заболявания, а температурните разлики са твърде големи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft