 
                            
                        
                                    
                Гъбена супа
	500 гр. почистени и  измити гъби 
	2 пълни с.л. пълномаслен маргарин
	3 големи картофа
	400 мл. кокосово мляко
	1 голям морков
	1 глава лук
	1 с.л. целина (ситно нарязана или сушена)
	пресен магданоз
	черен пипер и сол на вкус
Картофите, морковите и лукът се режат на едро и се заливат с 2,5 л. вода. Покриват се с капак и се оставят да се врят половин час. След това към тях се добавят 2/3 от гъбите, нарязани на едро и целината, и се оставят да се варят под капак още 15 минути. Всичко се пасира, прибавя се кокосовото мляко и се връща на котлона за още 5 минути. Подправя се с черен пипер и пресен магданоз. Солта може да се добави в самото начало със зеленчуците или в края с кокосовото мляко (по – здравословният вариант). Останалите гъби се нарязват на филийки и се задушават в маргарина. Прибавя се по малко от тях към всяка порция или направо се разбъркват с цялата супа. Крем супата се сервира с пресен магданоз и чеснови крутони.
Ако всички гъби се сложат заедно и част от тях не се задушава в маргарин, крем супата е подходяща и за дните на строг пост без мазнина.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







