Великденски пости-кога започват и какво може да се яде

вход през zajenata.bg
52006

Гъбена супа

500 гр. почистени и измити гъби
2 пълни с.л. пълномаслен маргарин
3 големи картофа
400 мл. кокосово мляко
1 голям морков
1 глава лук
1 с.л. целина (ситно нарязана или сушена)
пресен магданоз
черен пипер и сол на вкус

Картофите, морковите и лукът се режат на едро и се заливат с 2,5 л. вода. Покриват се с капак и се оставят да се врят половин час. След това към тях се добавят 2/3 от гъбите, нарязани на едро и целината, и се оставят да се варят под капак още 15 минути. Всичко се пасира, прибавя се кокосовото мляко и се връща на котлона за още 5 минути. Подправя се с черен пипер и пресен магданоз. Солта може да се добави в самото начало със зеленчуците или в края с кокосовото мляко (по – здравословният вариант). Останалите гъби се нарязват на филийки и се задушават в маргарина. Прибавя се по малко от тях към всяка порция или направо се разбъркват с цялата супа. Крем супата се сервира с пресен магданоз и чеснови крутони.

Ако всички гъби се сложат заедно и част от тях не се задушава в маргарин, крем супата е подходяща и за дните на строг пост без мазнина. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft