Великденски пости-кога започват и какво може да се яде

вход през zajenata.bg
52011

Патладжани със сусам

5 големи патладжана
100 гр. сусамов тахан
50 мл. зехтин
2 - 3 скилидки чесън (може и повече, според предпочитанията)
сокът от 1 лимон
сол на вкус

Патладжаните се надупчват и изпичат във фурната за около час. Трябва да са наистина добре изпечени, така че вътрешността им да може да се изгребе и намачка с вилица. Таханът се смесва със зехтина, лимона, чесъна и солта. Получената таханова смес се разбърква с патладжаните. Пропорциите са примерни и може да се нагодят според предпочитанията. По желание може да се добавят и счукани орехи. При сервиране се поливат с малко зехтин и се поднасят с арабски питки. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft