Великденски пости-кога започват и какво може да се яде

вход през zajenata.bg
52012

Бобена салата

0,5 кг бял едър боб (тип Гигант)*
2 глави лук
200 мл. зехтин
4 с.л. ябълков оцет
1 ск. чесън
½ ч.л. сух джоджен
½ ч.л. чубрица
сол на вкус

Бобът се накисва в студена вода за една нощ, след това се сварява и отцежда. Лукът се нарязва на полумесеци и се запича на сух тефлонов тиган за няколко минути. Чесънът, зехтина, оцета и подправките и се пасират и се разбъркват с боба (не трябва да е топъл, за да не се разкашка). Хубаво е да преседи около час преди консумация.

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft