Великденски пости-кога започват и какво може да се яде

вход през zajenata.bg
52010

Крем супа от тиквички

600 гр. тиквички
600 гр. картофи
1 голям морков
1 малка глава лук
2 с.л. зехтин
2 – 3 скилидки чесън
1 ч.л. сух копър (или няколко стръка пресен)
сол, черен пипер на вкус
сокът от един лимон

Тиквичките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът се рендосва. Поставят се в тенджера, прибавя се копърът (ако е пресен се добавя накрая) и се заливат с 1,5 л. вода. Оставят се да врят на умерен огън без капак около 30 минути. Тенджерата се отстранява от котлона, прибавят се сол и зехтин и всичко хубаво се пасира. Сервира се с прясно изстискан лимонов сок, черен пипер и крутони.  

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft