Отличен начин да консервирате гъбите и да им придадете уникален вкус!
Сезонът на гъбите е към своя край, така че имаме добра причина да се научим как да ги съхраняваме.
Снимка: pixabay
Вече не става въпрос само за сушене и замразяване, сподели съветите си известен готвач.
Съхранението на гъби е гарантиран метод за запазване на свежестта, както и на отличния вкус.
Методът е споделен от известен готвач в неговия YouTube-канал и мнозина го определят като гениален. Той гарантира, че гъбите никога не са били толкова вкусни.
Предлагаме ви ексклузивна рецепта за вкусни Мариновани гъби в буркан :
Мариновани гъби в буркан
Продукти:
- 2,5 почистени гъби
- 2,5 литра вода
- 2 супени лъжици оцет
- 5 супени лъжици сол
- 6 дафинови листа
- 6-литрови буркани
- 12 зърна бахар
Приготвяне:
Налейте вода в тенджера и добавете сол.
След това оставете сместа да заври.
Междувременно пригответе бурканите: първо ги стерилизирайте, а след това добавете дафиновия лист и две зърна бахар.
Поставете гъбите в бурканите до ръба.
Снимка: YouTube
Когато течността заври, я изсипете в бурканите.
Снимка: YouTube
Затворете плътно бурканите и след това ги поставете върху тава за печене, покрита с влажна кърпа.
Снимка: YouTube
Поставете тавата с бурканите в студена фурна.
Настройте температурата на 115°C и пастьоризирайте за 40 минути от момента, в който гъбите започнат да врат в бурканите.
След като изтече времето, извадете бурканите и ги обърнете с дъното нагоре.
Обърнете обратно охладените буркани и ги съхранявайте на хладно място.
Съхранените по този начин гъби могат да се използват предимно за приготвяне на супи и сосове.
Снимка: unsplash
Пожелаваме ви добър апетит!