ГЪБИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ПО-ДОБЪР ВКУС! Вместо да ги сушите и замразявате, просто ги сложете в буркани!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ГЪБИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ПО-ДОБЪР ВКУС! Вместо да ги сушите и замразявате, просто ги сложете в буркани!
ГЪБИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ПО-ДОБЪР ВКУС! Вместо да ги сушите и замразявате, просто ги сложете в...
971
Източник: За Жената
ГЪБИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ПО-ДОБЪР ВКУС! Вместо да ги сушите и замразявате, просто ги сложете в буркани!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отличен начин да консервирате гъбите и да им придадете уникален вкус!

Сезонът на гъбите е към своя край, така че имаме добра причина да се научим как да ги съхраняваме.

кошница с гъби

Снимка: pixabay

Вече не става въпрос само за сушене и замразяване, сподели съветите си известен готвач.

Съхранението на гъби е гарантиран метод за запазване на свежестта, както и на отличния вкус.

Методът е споделен от известен готвач в неговия YouTube-канал и мнозина го определят като гениален. Той гарантира, че гъбите никога не са били толкова вкусни.

Предлагаме ви ексклузивна рецепта за вкусни Мариновани гъби в буркан :

Мариновани гъби в буркан

Продукти:

  • 2,5 почистени гъби
  • 2,5 литра вода
  • 2 супени лъжици оцет
  • 5 супени лъжици сол
  • 6 дафинови листа
  • 6-литрови буркани
  • 12 зърна бахар

Приготвяне:

Налейте вода в тенджера и добавете сол.

Добавете оцет и разбъркайте, докато солта се разтвори.

След това оставете сместа да заври.

Междувременно пригответе бурканите: първо ги стерилизирайте, а след това добавете дафиновия лист и две зърна бахар.

Поставете гъбите в бурканите до ръба.

пълнене буркан гъби

Снимка: YouTube

Когато течността заври, я изсипете в бурканите.

марината за гъби

Снимка: YouTube

Затворете плътно бурканите и след това ги поставете върху тава за печене, покрита с влажна кърпа.

буркан консерва гъби

Снимка: YouTube

Поставете тавата с бурканите в студена фурна.

Настройте температурата на 115°C и пастьоризирайте за 40 минути от момента, в който гъбите започнат да врат в бурканите.

След като изтече времето, извадете бурканите и ги обърнете с дъното нагоре.

Обърнете обратно охладените буркани и ги съхранявайте на хладно място.

Съхранените по този начин гъби могат да се използват предимно за приготвяне на супи и сосове.

гъбен сос

Снимка: unsplash

Пожелаваме ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft