Децата наследяват интелигентността от майките си

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Децата наследяват интелигентността от майките си
509642
Децата наследяват интелигентността от майките си

Според най-новите изследвания, направени от учените в една лаборатория в Глазгоу показват, че по-голямата част от тяхната интелигентност, децата наследяват от своите майки, от които впрочем получават тези гени.

До сега се смяташе, че интелигентността често се наследява по равно от двамата родители, тези последни изследвания доказват обратното. 

Именно гените за интелигентност са разположени в хромозома X, така че като се има предвид, че женските хромозоми са две, учените посочват, че вероятността децата да наследят интелигентността от майката се е удвоила. 

През 1994 - та година, от Медицинския изследователски съвет на САЩ е проведено изследване върху няколко майки са били изследвани 12 686 млади хора на възраст между 14 и 22 години. Техните въпроси и изследвания са свързани с интелигентността на децата, тяхното образование и социално - икономическия статус. 
Почти при всички деца, които са били част от изследването, се оказало, че най-добрият показател за нивото на интелигентност е точно нивото на интелигентност на техните майки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft