Доц.Ангел Кунчев с мрачна прогноза за празниците, но надежда за края на кризата у нас:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Доц.Ангел Кунчев с мрачна прогноза за празниците, но надежда за края на кризата у нас:
32216
Източник: pik.bg
Доц.Ангел Кунчев с мрачна прогноза за празниците, но надежда за края на кризата у нас:

Доц. Ангел Кунчев е един от експертите към Националния щаб за борба с коронавируса, чието мнение по въпросите с коварната зараза е сред най-меродавните. Ето какво каза доцентът в интервю за БНТ във връзка с очаквания пик на заболеваемостта и края на заразата у нас:

"Около великденските празници се очаква да бъдем в най-тежката ситуация.

Но веднага след това идва бърз спад. Това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от два-три месеца", каза главният държавен здравен инспектор, доц. Ангел Кунчев в на БНТ. Безпрецедентните мерки в момента се взимали заради бързото разпространение на коронавируса. "Ние се срещнахме с два негови събратя и те бяха с много по-тежка смъртност. Но бързо се самоунищожиха.", поясни доц. Кунчев.

"Ние продължаваме да мислим, че този вирус е нещо изключително. Той вече е в България. Сто процента някои от хората са носители. Важно е да изкараме заболяването леко или да се лекуваме, когато е по-тежко. Статистиката показва, че 60 % - 70% от хората ще изкарат коронавируса на крак, само с лека кашлица. Нашите усилия са насочени към останала част от хората", каза доц. Кунчев.

Дали банкнотите трябва да се дезинфекцират, за да не са потенциален носител на заразата - на този въпрос доц. Кунчев отговори, че ако си мием ръцете, няма страшно. Защото си имаме работа с не чак толкова издръжлив вирус.

Няма нужда да тестваме всеки, който киха или кашля, категоричен е доц. Кунчев. Никой не може да каже дали ще има втора вълна. Ще бъде правено изследване . "За мене е срамно един университет с такива възможности като Пловдив да не може да пусне една лаборатория. Това трябва да стане в рамките на тази седмица. След месец не мисля, че ще има чак толкова нужда от лаборатория. Ако не стане в рамките на десетина дни, си губи ефекта", каза още Ангел Кунчев.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft