Дърветата, които не бива да растат до къщата ви, защото носят беди и нещастия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Дърветата, които не бива да растат до къщата ви, защото носят беди и нещастия
186111
Дърветата, които не бива да растат до къщата ви, защото носят беди и нещастия

Частните къщи винаги са заобиколени от много дървета. Най-често те са плодове, но много градинари са склонни да засаждат други. В този случай си струва да проучите народни знаци, които ще ви кажат кои дървета не бива да бъдат засаждани около къщата. На тях може да се вярва или да се счита за остарели суеверия, но опитът, натрупан през стотици години, има смисъл да се има предвид.

Енергия на дървото

Нашите предци са вярвали, че всяко растение има определена енергия, която влияе на човек. Отрицателно-енергийните дървета, като дъб или върба, носят провал и лошо здраве. Те се наричат ​​вампири, тъй като черпят положителна енергия от околната среда. Както може би се досещате, те нямат място в двора, дори да изглеждат красиви.

Друга категория растения са "щастливите". Те имат обратен ефект върху външния свят, не е за нищо, че се смятат за природни лечители. Те привличат късмет, разсейват тъгата и осигуряват добро настроение, подобряват здравето и дори намаляват болката. Разбира се, по-добре е да ги засадите в близост до къщата. Това могат да бъдат всякакви овощни дървета, акация, лиственица и много други. Има дори такива цветя.

От кои дървета е по-добре да откажете

Знаците ще дадат намек кои растения могат да се отглеждат в двора и кои не могат. Не е необходимо да ги следвате, но си струва да запомните, че те се основават на определен опит. Енергията е трудна за проверка, но много от дърветата, които се избягват най-добре, имат разклонена коренова система. Често тя е толкова мощна, че може да разруши основата на къщата. Знаците се наричат ​​още отровни храсти и цветя.

Ако градинарят се зачуди какви растения не трябва да се постави, тогава народната мъдрост, натрупана през вековете, ще му помогне да го разбере. Едно от най-нежеланите дървета в двора е дъб. Смята се, че той има силна енергия, не за нищо, че е символ на дълголетието. Но за тези, които не могат да се похвалят с добро здраве, дъбовото дърво го отслабва още повече. Той черпи жизненост от недостатъчно силни хора.

Има друго вярване, че не се препоръчва да се засажда дъб пред къщата: това ще донесе ранна смърт на главата на семейството. Смята се, че той възприема добре воините. Но за тях дъбът е опасност.

Възможно ли е да се засади бреза в двора? Със сигурност много хора задават този въпрос, защото руската красавица, благодарение на белия си цвят, изглежда много елегантно. Но все още не си струва. Според знаци, в короната й живеят духове. Те могат да бъдат мили, тогава е малко вероятно да възникнат проблеми. Но е вероятно те да се окажат зли. Има вярване, че една жена, близо до чиято къща расте бреза, ще страда от заболявания на женските органи и дори от безплодие.

Ако наистина искате да засадите елегантно дърво с бял ствол пред къщата, тогава е по-добре да го направите зад ограда, близо до портата. Растението има защитни свойства и ще предпази жилището от зли сили.

Може да се предположи, че подобни препоръки са свързани с особеностите на брезата: силна коренова система и извличане на влага от почвата, поради което други растения в близост до нея не вкореняват.


Здравият собственик ще се откаже от идеята да засади топола близо до къщата. А въпросът дори не е в неговата енергия. От тази гледна точка е по-вероятно да има полза, тъй като се смята, че тя черпи негативна енергия. Но се отнася конкретно за дървета със силна коренова система, което има разрушителен ефект върху основата на къщата. Така че, ако не искате да рискувате да останете без жилище след няколко години, тогава е по-добре да откажете това растение. Друга особеност на тополата е кухият ствол.

 Поради това той се влошава по-лошо при устойчиви силни ветрове и лесно може да се счупи, превръщайки се в причина за произшествие. Също така си струва да се помни за тополовия пух, който по време на цъфтежа се разпространява из квартала, причинявайки дразнене на лигавицата и провокира алергии.

Дърветата, които нямат място в близост до къщата, включват ореха. Това не означава, че не може да се отглежда, лишавайки се от шанс да се насладите на вкусни плодове. Просто трябва да се постави далеч от стопанските сгради, което кореновата му система може да навреди.

Иглолистните дървета също са свързани с народни знаци. Според популярните вярвания смърчът и боровите дървета носят лош късмет, съсипват реколтата и дори са в състояние да донесат смърт на собствениците на къщата. Подобно отрицателно отношение към тези растения обаче се среща главно в райони, където те не са често срещани. И има обяснение за това: в Русия починалият беше заобиколен от елхови клони, не е изненадващо, че дървото предизвика страх. Освен това смърчът лесно светва, което представлява опасност за дървените къщи.

Ако дъбът според знаците представлява опасност преди всичко за главата на семейството, то туята ще донесе нещастие на момичетата. Те ще останат самотни завинаги, тъй като няма да могат да се омъжат. Има мнение, че само момичета ще се родят в семейство пред чиято къща расте туята. Туята има положително свойство - плаши злите сили. Затова има смисъл да я засадите зад оградата.

Върбата е друго дърво, което вярванията не препоръчват засаждане в близост до къщата. Тя ще внесе мъка в къщата. Не е чудно, че се нарича "плачеща". Въпросът е не само в тъжно спуснатите клони, но и във вярата, че тези, които са го засадили в градината си, ще плачат много.

Съвет
Полезните растения включват папрат. Елиминира негативните емоции и спомага за поддържане на спокойствие в семейството. Но често причинява алергии.

Растенията с отрицателна аура включват върба. Смята се, че този, който реши да я засади, скоро ще умре. В никакъв случай не трябва да я засаждате в чест на раждането на дете, тъй като това ще му донесе нещастие.

Аспенът също има отрицателна енергия. Ако човек е до него дълго време, тогава той ще започне да изпитва умора и апатия.

Какви растения могат да се отглеждат близо до къщата

Дървета като дъб или топола не трябва да растат близо до къщата. Много национални знаци могат да бъдат обяснени от научна гледна точка. За щастие, растенията, според популярните вярвания, имат добра енергия, много повече. Следователно в двора, ако желаете, получавате красива градина.

Ако възникна въпросът кои растения са най-добре засадени, тогава трябва да обърнете внимание на следните видове.

  • Хвойна. Действа като истински чар. Ако го поставите близо до къщата, тогава той ще се предпази от зли сили.
  • Лиственица. Осигурява добро настроение.
  • Aкация. Това дърво помага да се отървете от безплодието.
  • Офика. Тя запазва младостта, влияе положително на хормоналния фон при мъжете и жените, помага да се научите на самоконтрол, предпазва дома от тъмни образувания. Няма съмнение, че това дърво може да бъде засадено, то не само ще украси двора, но и ще се възползва от собствениците.
  • Клен. Когато избирате кое дърво да расте, струва си да му обърнете внимание. Кленът ще осигури материално богатство, ще укрепи здравето на всички членове на семейството и ще помогне за разрешаване на всяка кавга.

Интересно е, че не само декоративни, но и овощни дървета и храсти могат да повлияят положително на хората.

  • Крушата помага на съпрузите да постигнат взаимно разбирателство, засилва майчините чувства.
  • Черешката носи богатство; не напразно се смята за символ на плодородието. Укрепването на материалното богатство може да се случи ако стоите под него през периода на цъфтеж.
  • Шипка. Осигурява спокойствие в семейството, помага на роднините да намерят общ език, премахва натрупания негатив.
  • Ябълковото дърво носи късмет на младите момичета, само то трябва да расте срещу прозореца на красива жена.
  • Калина. Положителен ефект върху физическото и емоционалното здраве.

Необходимо е внимателно да изберете кои дървета и цветя да засадите във вашата градина. Според знаците, които са се сринали до нас от древни времена, някои от тях влияят негативно на света около нас и човешкото тяло (например дъб). Съвременната наука често е в състояние да обясни защо това се случва.

Но дори и да няма очевидна причина, трябва да помислите внимателно, преди да отглеждате дъб или топола в двора. Лошата енергия, по която се различават, е в състояние да черпи сила от човек. Дори и да няма пълно доверие в убежденията, едва ли си струва да рискувате благосъстоянието и здравето на домакинствата. Това се отнася и за други дървета, които имат същите свойства като дъб. Препоръчва се да изберете растения и цветя, които могат да бъдат от полза.

Дай твоята оценка:
3 от 27 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft