Етеричните масла

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
СПА
Етеричните масла
3127
Етеричните масла

 

За да сме в полза на нашите читатели, които се интересуват от СПА процедурите и съставките, които се използват в маслата и кремовете, ще предложим разяснение за това какво точно представляват етеричните масла и каква е тяхната употреба. Може би не само ще научите нещо, но и ще опитате да ви влязат в употреба, за която не сте знаели досега.

Етеричните масла са природни продукти.

Те са екстракти от различни треви, билки, цветя, храсти, дървета, смоли и подправки. Те се извличат чрез процес наречен парна дестилация. Етеричните масла успокояват, отпуснат, подмладяват, лекуват, дават енергия, или облекчават болката, като по този начин се въздействат на физически, психологически и емоционални нива. Етеричните масла , които се ползват по този начин, се наричат аромотерапия.
Ако решите да релаксирате с етерични масла в домашни условия, трябва да знаете, че те могат да представляват и опасност, така че ако ви е възможно, консултирайте се със специалист в тази област.
Етеричните масла никога не бива да се употребяват пряко върху кожата. Те се слагат в съотношение 2-4 капки на 50-100гр масло, което да служи като основа, например невен, сладък бадем, жожоба. Те също могат да бъдат смесени с алкохол, или вода, за да освежите стаята си с аромата им

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft