Ето как Алекс Сърчаджиева почете паметта на непрежалимия Иван Ласкин

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Ето как Алекс Сърчаджиева почете паметта на непрежалимия Иван Ласкин
4601
Ето как Алекс Сърчаджиева почете паметта на непрежалимия Иван Ласкин

Александра Сърчаджиева продължава делото на покойния Иван Ласкин. Тя успя да преглътне мъката си и седна в неговия стол като жури на XXIV Международeн театрален фестивал "Велко Кънев" в Тополовград.

Александра иска да запази жив своя любим, тя все още говори за него в сегашно време, а не в минало. Тя казва, че Иван много е обичал фестивала на самодейците и всяка година е идвал да журира в Тополовград с огромно желание и ентусиазъм.

„Иван обича това, което всяка година се случва тук през май месец и беше горд от това, че беше част от фестивала. Аз също съм щастлива, че благодарение на него се докоснах до тази магия и тази приказка, която се случва в Тополовград. Искам да благодаря на хората, които правят  фестивала, за това, че влагат цялата си енергия, за да го има нещо толкова смислено и стойностно в България. Би трябвало да се случват повече такива неща, а за съжаление са малко“, каза пред Флагман.бг Александра Сърчаджиева.

„Аз съм тук, защото получих покана и знам колко много той обича този фестивал. Много се радвам, че ще бъда част от това събитие, което Иван обича. Истината е, че за мен е много болезнено, но това са мои проблеми, които не засягат хората. Тази болка си е само моя. Въпреки всичко, много ще се радвам да бъда част от тази магия и да гледам тези хора, които не са актьори, но с много любов правят театър“, добави вдовицата на Иван Ласкин.

Всяка година тя идваше заедно със съпруга си и двамата отбелязваха радостта си със снимки и репортажи в социалните мрежи още от тръгването от София към Тополовград. Днес Алекс е пътувала с председателя на журито Калин Сърменов и с Богдана Костуркова.

Фестивалът на самодейните театри се открива тази вечер. Сред официалните гости в Тополовград са зам.-министърът на културата Румен Димитров, председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, който на 23 май ще стане почетен гражданин на Тополовград, големият режисьор и директор на ДТ „Адриана Будевска“ Борислав Чакринов, дългогодишен председател на журито след кончината на Велко Кънев, актьори. Журито се оглавява от актьора Калин Сърменов, негови членове Александра Сърчаджиева, Богдана Костуркова, Вълчо Янев и Юрий Ангелов.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft