Ето как да си направим сами маски за защита от вируси - струват стотинки, а пазят по същия начин! (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как да си направим сами маски за защита от вируси - струват стотинки, а пазят по същия начин! (Снимки):
32101
Източник: digital.bg
Ето как да си направим сами маски за защита от вируси - струват стотинки, а пазят по същия начин! (Снимки):

От около месец по аптеките е почти невъзможно да се открият медицински маски , дори започнаха спекулации "на черно", където цените отиват до космическите 5-6 лева за бройка. А продължаващата истерия с разпространението на коронавируса кара мнозина да изпадат в паника, че няма как да се предпазят от зараза .

Дали изчезването на маските от пазара се дължи на спекула или действителен дефицит, остава неясно, но медиите побързаха да налеят масло в огъня с гръмки заглавия като: Вестник Сега "Медицинските маски стигнаха скандални цени - 6лв бройката"; Вестник 24 часа: "Предпазните маски са дефицит и в България"; Нова телевизия "Продават на нереално високи цени медицински маски в интернет"; БНТ "Спекула: Медицинските маски скочиха от 10 ст.

на 6 лв. за брой".

надпис в аптека

В тази статия ще се опитаме да помогнем на тези наши читатели, които искат да се предпазят от вируси, нямат от къде да си купят готова маска, не искат да финансират спекулантите, а имат желани да решат проблема собственоръчно. Ще ви научим  как сами можете да си направите предпазни маски от Коронавирус и други подобни неприятни вируси.

маска от домакинска хартия

1. Първи начин

Най-лесният начин за правене на маска ще ви струва около стотинка и ще ви отнеме не повече от минута. Вземете парче кухненска хартия. Сгънете го на хармоника. Сложете ластици в крайчетата, подгънете и защипете с телбод. Маската ви против вируси е готова.

как се прави маска

2. Втори начин

маска от стара тениска

Можете да използвате и стара тениска. За целта изрежете парче с дебелина около педя. От него изрежете в ширина още две педи и малко. Сега изрежете две връзки дебели по 2см.

маска от плат

Не изхвърляйте парчетата. Те ще служат като допълнителни филтри, които ще поставим в лицевата част, над носа и устата ви.

елементарна маска от плат

Завързването за главата става, както е показано на картинката по-долу - горните връзки минават под ушите и се завързват на тила, а долните - на темето. По този специфичен начин се постига максимално добра изолация на достъпа на външен въздух.

домашна маска от плат

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft