Ето как мутациите на коронавируса ограничават действието на ваксините:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето как мутациите на коронавируса ограничават действието на ваксините:
762
Източник: blitz.bg
Ето как мутациите на коронавируса ограничават действието на ваксините:

Още със създаването на ваксините срещу коронавируса се заговори за тяхната евентуална ефективност при различни мутации на вируса . Ето как коментира този въпрос водещият специалист по разработването на руската ваксина "Спутник V" от центъра "Гамалея" Фьодор Лисицин:

"Засега никоя от констатираните мутации не показва, че вирусът е изменил стратегията си за проникване в клетката, че са се изменили белтъците от короната му, въз основа на които са разработени антителата на съществуващите ваксини", твърди Лисицин.

Според учения тъй нареченият британски щам на коронавируса е бил първата сериозна мутация, която принципно се отличава от онзи щам, с който започна пандемията.

"Но важното в случая е това, че при него не се наблюдават разлики в действието на ваксината, а има само разлики в скоростта на заразяването", подчерта Лисицин.

"Мутациите са случаен процес, някоя може да се състои в този момент и ние да не знаем за нея. Но на практика ние не сме открили нито една мутация, която радикално да промени представата ни за коронавируса", каза в заключение ученият.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft