Ето как правилно се слага маската, за да ни предпази наистина от вируси - съветите на пулмолога (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето как правилно се слага маската, за да ни предпази наистина от вируси - съветите на пулмолога (Снимки):
9837
Източник: pik.bg
Ето как правилно се слага маската, за да ни предпази наистина от вируси - съветите на пулмолога (Снимки):

Маските са един от най-често използваните атрибути в болното време. За съжаление у нас те по-често се използват от здравите, а не от болните хора.

Знаем ли обаче наистина как правилно да поставим маската , така че да ни предпази? Ето съветите на пулмолога :

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, заяви, че коронавирусът ни плаши толкова много, защото не знаем подробности. Иначе, сподели той, страната ни е готова за COVID-19. Пулмологът обясни дори, че коронавирусът е по-малко смъртоносен от грипния вирус, който върлува в момента. Лекарят потвърди също, че маски в аптечната мрежа вече няма. Нещо, което със сигурност и сами сте установили.

лекар с маска

„Преди да сложим една маска трябва да изчистим ръцете си. След което маската трябва да се постави с по-светлата страна към лицето, а твърдата да е към носа. Не трябва да пипаме маската отпред нито когато я слагаме, нито когато я махаме. Веднъж ползвана, една маска е заразена и не може да се носи повторно“, каза той.

медицинска маска

Ръцете са ни най – големият ни враг, нищо, че ни помагат много, обясни още д-р Симидчиев пред "България он еър". „Няма смисъл здравите хора да ходят с маски. Те трябва да се използват от кашлящи, болни хора", каза пулмологът. Една маска може да се носи не по – дълго от 6 - 8 часа. В момента, в който усетим, че маската става влажна, трябва да я сменим веднага, обясни д-р Симидчиев.

„Няма други средства, с които може да заменим маските. Не може да използваме марля или шал“, каза още той. „Колкото сме по-здрави, толкова по-трудно ще ни повлияе един вирус и затова са изключително важни балансираното хранене и чистият въздух“, заяви още д-р Александър Симидчиев.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft