Ето най-дълго женената двойка в България-Не e за вярване от колко време са заедно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Ето най-дълго женената двойка в България-Не e за вярване от колко време са заедно!
23323
Ето най-дълго женената двойка в България-Не e за вярване от колко време са заедно!

Отличието за най-дълго женената двойка у нас спечели семейство Мичеви, сключили брак на 6 септември 1950 година.

Церемонията по награждаването се проведе в навечерието на Деня на влюбените в Централния военен клуб в столицата.

Семейство Мичеви са заедно от 68 години. Тя със сини очи, той - сериозен и отговорен, все още влюбен в тези сини очи. Имат две деца, четири внука и три правнука.

Днес Ирина е на 92, а Димитър - на 88. Историята им е дълга. В нея има всичко - и сила, и дух, и борба, и болка, и страдание, и страх, и вяра, и надежда и много топлина и любов. Изминали са достойно по-хубавата част от своя път, а сега се крепят взаимно, много често се връщат назад в спомените си. Това им дава сила да продължат напред.

По време на награждаването Димитър сподели различни спомени от времето на първата им среща и брака им с участниците на събитието.

"Нашите желания – да имаме челяд голяма – син, дъщеря, внуци и правнуци, зетьове и снахи. Бог ни я даде и сега сме 16 на брой. Водещо начало за нас беше да поддържаме хармония между физическата и духовната същност на човешкия живот. Дълбоко в себе си осъзнавахме, че животът не е даден само за проба. Не сме допускали да има в семейния ни живот надпревара между материални и морални ценности. Нашето богатство са обичната ни челяд и приятелите.

Днес от върха на достолепните си години оценяваме духовното си и физическо състояние като прилично за годините и взаимно продължаваме да си даваме кураж, като си казваме: "Имаме още сватби да сватбуваме, имаме още върхове да покоряваме", сподели Димитър с участниците.

​В конкурса на Седмицата на брака тази година участваха 25 двойки от цялата страна, сред които семейства с 66 годишен брак.

Седмицата на брака у нас се провежда за седма поредна година. Тя е вдъхновена и е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, по същото време, в над 23 страни по света.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft