Забравената рецепта отпреди няколко века-Дава отлични резултати и днес, за лечение на сърдечни проблеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Забравената рецепта отпреди няколко века-Дава отлични резултати и днес, за лечение на сърдечни проблеми
2848
Забравената рецепта отпреди няколко века-Дава отлични резултати и днес, за лечение на сърдечни проблеми

Уникална рецепта, която е способна да излекува всеки сърдечен проблем, е открита още преди 9 века. Тя е дело на монахинята и народна лечителка Хилдегард фон Бинген.

Живяла и работила през 12 век, Бинген е родена във време, в което организираните медицински услуги такива, каквито ги познаваме днес, на практика не съществуват.

Тя посвещава живота си на това да облекчава човешките болки. Години след смъртта ѝ нейните записки и рецепти останали под формата на писма, са открити и използвани д-р Готфрид Херцка.

Херцка установява, че всички съвети на монахинята, приложени на практика, дават завидни резултати. Той пише книгата, озаглавена: И Бог лекува. В нея включва всички предписанията на монахиня фон Бинген за лечение на сърдечни проблеми. Той с възхищение обяснява как тя е открила чудотворен метод за справяне с тях още през 12-ти век.

Природното лечение е било известно на хората във време, когато не е имало друго противодействие срещу болестите. Уникалното действие се потвърждава и от известната австрийска билкарка Мария Tребен.

В книгата си д-р Херцка нарича рецептата Вино за сърцето. Тя лекува сърдечна недостатъчност и всякакви сърдечно-съдови заболявания. Освен това има отредено особено важно място в медицинската практика. Тя може да се приготви у дома. Всички съставки са изключително здравословни и естествени. Ето ги и тях:

10 стъбла пресен магданоз, 1 л чисто натурално вино (бяло или червено), 2 с.л. оцет, 300 г натурален пчелен мед

За да си приготвите лечебната напитка, целите стъбла магданоз се измиват и се слагат в 1 л естествено вино. Към него се добавят 2 с.л. оцет. Сместа се разбърква и се слага да се вари на слаб огън за около десет минути. По време на готвенето оцетната смес се пени, така че е нужно да сте внимателни,пише Ретро.бг .

Готовата смес се сваля от огъня. Към нея се добавят 200 г натурален мед и се връща на огъня за още 4-5 минути. Подготвят се дезинфекцирани бутилки, измити със спирт или на пара.

Сместа се затопля и се прецежда. Полученото се разпределя в бутилките и се затваря добре. Препоръка на медиците е медът да не минава през термична обработка.

Напитката се пие по големи супени лъжици, колкото е необходимо. По думите на д-р Херцка се взима по една-две-три или повече супени лъжици на ден в зависимост от тежестта на симптомите на сърцето. Те могат да са трептене, бодежи, прескачане или промени, дължащи се на стрес или време. Сместа се пие, докато симптомите изчезнат.

Отварата се препоръчва както за пациенти с леки симптоми, така и за такива със сериозни сърдечно-съдови заболявания. Използването ѝ дава отлични резултати при ангина пекторис, ако лекарството се използва ежедневно. Най-тежките случаи могат да се излекуват с греяно вино, което се приема в продължение на няколко месеца.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft