Захарта, солта и чесънът успешно ще заменят химията в градината и увеличават добивите с една трета-Рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Захарта, солта и чесънът успешно ще заменят химията в градината и увеличават добивите с една трета-Рецепти
25436
Захарта, солта и чесънът успешно ще заменят химията в градината и увеличават добивите с една трета-Рецепти

След такъв прост трик, производителността се увеличава с поне една трета

Вредители, нисък добив и слабо развитие на плодовете принуждават летните жители да се насочат към химията и пестицидите. Но се оказва, че много проблеми в градината биха могли да бъдат избегнати с помощта на прости, познати и естествени продукти като чесън, кефир, горчица, както и сол и захар.

Именно те по едно време са били използвани от стопаните, преди появата на препаратите в магазина. Нека да разберем как и в какви случаи можете да ги прилагате върху леглата, за да увеличите производителността и да се отървете от вредителите.

Чесън за увеличаване на добивите от картофи и профилактика на фитофтороза

Всички "летни" стопани "с опит" копаят картофи от време на време. Благодарение на това можете да разберете предварително каква реколта ще бъде през есента. Ако ви се струва, че не е много голям, опитайте следния метод следващата година: добавете 10 кг натрошен чесън към 10 литра вода. В получения разтвор на чесън поставете посадъчния материал за една нощ (около 9 часа). По този начин не само дезинфекцирате семената, но и стимулирате растежа на растението. Проверено: след такъв прост трик, производителността се увеличава с поне една трета!

Друга чудесна особеност на чесъна е борбата с вредителите. Защо да чакате първите признаци на късен блясък върху доматите, ако можете напълно да предотвратите това? 50 gr счукан чесън се добавя към кофа с вода. Получената смес се напръсква с листа от домати. Чесънът може успешно да бъде заменен с ферментирал кефир със скорост 1 литър на кофа вода.

Сол за сладко и едро цвекло и срещу късен блясък

Забелязали ли сте, че корените от цвеклото приличат по-скоро на репички? Много малки глави цвекло не са причина да се обърнете към химията от магазина.

Пригответе физиологичен разтвор: 50 грама се добавят към кофа с вода обикновена трапезна сол. С това решение цвеклото трябва да се подхранва, но не по обичайния начин - не в корена, а на разстояние 10 сантиметра от кореновите грудки. Имайте предвид, че такава горна превръзка се извършва, ако най-малко 8 истински листа са се образували в цвеклото!

Допълнително предимство на солта е нейната способност да устои на късната болест. Забелязали първите си признаци по доматените растения? Не бързайте да купувате средства за борба с гъбичната болест. 

За да запазите плодовете, просто трябва да ускорите растежа им. Проста сол ще помогне. За ускоряване на узряването на плодовете може да се дължи на падащи листа.

Разтваря се 100 г сол в 1 литър вода, което води до концентриран разтвор. Напръскайте доматените листа със сместа. След известно време те ще пожълтяват и ще отпаднат, а цялата сила на растението ще отиде за узряване на плодовете. Между другото, тънък филм сол на доматите ще ги спаси от по-нататъшни щети от късната болест.

Захар срещу зелева пеперуда

Трябва да се бори по специален начин. Направете гъст захарен сироп, но такъв, че да остане лепкав, но не се втвърдява. Сипете сиропа върху чинийките и ги поставете по периметъра на леглата, където е зелевият молец. Освен това добавете щипка суха мая във всяка чинийка. След известно време ще започне процесът на ферментация, чиято миризма ще привлече зелевите пеперуди. Вредителят ще лети върху чинийка и ще остане там, защото просто се залепва към захарния сироп.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft