Защо трябва да покривате огледала в къщата, когато човек умре

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Защо трябва да покривате огледала в къщата, когато човек умре
39096
Защо трябва да покривате огледала в къщата, когато човек умре

След смъртта на човек отдавна съществува обичай да се окачват огледала в къщата му с тъмна кърпа. Има няколко обяснения защо е обичайно да се прави това и какъв е рискът да се игнорира този обичай.

След смъртта на човек огледалата са окачени в много страни, а причините за появата на тази традиция също се тълкуват по различни начини. Някои от тях са свързани с религията, докато други - с вярата в световните светове.

Защо да покривате огледала след смъртта на човек

Съществува мнение, че душата на човек присъства в къщата му още 40 дни след смъртта и след това тя трябва да отиде в друг свят. Ако не окачите огледала, тогава душата може да спре да гледа себе си в тях и да не иска да напуска къщата.

Смята се също, че огледалата удвояват всичко, което се отразява в тях, така че те да удвоят броя на смъртните случаи в къщата. Има и мнение, че огледалата са способни да запомнят отражение, като снимка, така че ако не затворите огледалата, тогава можете да видите починал човек в обичайния им живот.

Много книги също така показват, че огледалата отдавна са считани за вид врата към няколко свята, която се отваря след смъртта в къщата. Ако не окачите огледала, тогава неизвестни същества могат да влязат в нашия свят, което може да навреди на семейството на починалия.

Откъде идва обичайът да се затварят огледала след смъртта на човек?

Традицията да се окачват огледала след смъртта на човек се появи след определени събития, но има няколко варианта, откъде идва този обичай. Най-често, когато възникне този въпрос, те си припомнят традициите, когато момичетата казват късмета на огледала. Също така, с помощта на огледало, уж е възможно да се предизвика духът на починал човек, а впечатляващите хора могат да видят нещо в отражението.

Също така някои смятат, че огледалата трябва да бъдат окачени не само след смъртта на човек, но и по време на нормален сън. Тъй като огледалото е водач за другия свят, субектите, които могат да навредят или да останат в къщата си, без да искат да се връщат към огледалото, могат да напуснат през него през нощта.

Освен това хората на някои нации след смъртта на любим човек се придържат към строг траур, по време на който не могат да се мият, да си подстригват косата и също да сменят дрехи. Затова се смята, че ако не окачите огледала в къщата, тогава хората ще видят своето отражение и ще се приведат в ред, напълно забравяйки за мъката и траура.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft