За пръв път проговори майката на починалото дете от Кардам

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
За пръв път проговори майката на починалото дете от Кардам
91350
За пръв път проговори майката на починалото дете от Кардам

Не е от храната, защото всички ядохме заедно. Не може на три деца да им стане зле, а другите да са добре.

Това каза Росица Маринова, майка на 9-годишното момченце от Кардам, което почина след вероятно хранително отравяне. 

"През деня ядоха боб. Изядоха по една вафла и пиха по една чаша безалкохолно. Вечерта ядоха пържен салам и пак вафла. Пиха и безалкохолно”, разказа още тя пред Нова телевизия.

От РЗИ-Добрич вече са направили проверка в дома на децата. Иззето е безалкохолно, което са консумирали. Семейство, което се състои от майка, дядо, баба и шест деца на възраст между 4 и 13 години, вечеряло в събота, след което на няколко от децата им прилошало. В неделя сутринта е извикан лекар от Спешния кабинет в Кардам. Лекарят сложил инжекции срещу повръщане, защото децата са имали симптоми на неразположение от храна. Мистерията със смъртта на третокласник в Кардам се заплита  

Майката и бабата участвали в изборите, като членове на секционни избирателни комисии, а децата останали през деня с дядото. Вечерта на 9-годишното момченце отново му станало зле. Малко след като съобщава, че не се чувства добре, умира. Малко по-късно още две деца – момиченца на 7 и 11 г. са откарани в болница в Добрич, а по-късно са прехвърлени във Варна. „За съжаление състоянието на по-голямото момиче не е добро, все още е с опасност за живота.

То е с токсично засягане на сърдечния мускул, а по-малкото е в по-добро състояние.  Има яснота какво са яли, но не е ясно дали това е причината за този тежък инцидент”, заявиха от болницата.

Районната прокуратура в Генерал Тошево е започнала досъдебно производство. Бабата и дядото вече са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата. Условията за живот в нея не са особено благоприятни за отглеждане на шест деца, заявяват от прокуратурата. Освен това е разпоредена е проверка на храната, която са консумирали децата.

Ще бъде проверени и търговският обект, където са купували хранителните продукти, както и училищният стол в основно училище „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево, където са учили починалото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в училищния стол е възложена на областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Страшен мор в Добруджа: Дете умря след вечеря от болест, плъзнала в Индия, лекарите безпомощни Дирекцията по социално подпомагане в Генерал Тошево трябва да предостави здравно-социални услуги и наблюдение на останалите деца в многодетното семейство. По досъдебното производство са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на 9-годишното момче. При нея не са установени видими причини или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са причинили смъртта му.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft