За този случай в Майчин дом дълго ще се говори!

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
За този случай в Майчин дом дълго ще се говори!
3454
За този случай в Майчин дом дълго ще се говори!

Лекари от „Майчин дом” спасиха родилка и близнаците й, а майката за първи път прегърна бебетата си на рождения си ден. 29-годишната пациентка е проследявана в болницата месеци наред.

Тъй като близнаците не са позиционирани добре в матката, се налага цезарово сечение. Бебетата са момчета и всяко от тях тежи над 3 кг.  

Заради големината на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония (увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене). Жената е вкарана отново в операционната, като е направена повторна животоспасяваща операция - лапаротомия.

След всички грижи майката вече е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане.   Днес тя празнува рождения си ден, а най-голямата й радост е, че за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.  

Изпълнителният директор на СБАЛАГ "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката с пожелание за дълъг живот, здраве и семейно щастие.

 

В „Майчин дом“ работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти. 

СБАЛАГ "Майчин дом" е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „Майчин дом“, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на година.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft