Златни рогчета с масло и хрупкава коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Златни рогчета с масло и хрупкава коричка
Златни рогчета с масло и хрупкава коричка
admin
Добавена от: admin
4831
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

360-400 гр. брашно
1/2 кубче мая
125 гр. масло
125 гр. прясно мляко
1 ч.л. сол
1 жълтък за намазване

Маята се натрошава на дребни парченца. 
Разтопеното масло и млякото, предварително затоплено, се смесват и към тях се добавя маята. 
Всичко се разбърква с дървена лъжица, докато се разтопи маята. 
Бавно се добавя от брашното, смесено със солта. 
Замесва се меко тесто. 
Количеството брашно зависи от вида на брашното, което използвате - затова започнете с по-малко и постепенно добавете още, ако е необходимо. 
Омесете хубаво меко тесто, след което го разделете на 10 топки. 
Всяка топка разточете и нарежете на 4 части. 

златни рогчета
От всяка част навийте рогче (като дълга кифличка). 

златни рогчета 2
Готовите рогчета се нареждат върху намазана с олио тава и върху всяко се поставя по малко масло. 
Намазват се с жълтък и се поръсват с кимион или сусам. 

златни рогчета 1
Пекат се в предварително загрята фурна, докато се зачервят добре.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft