Известен учен, който предвиди пандемията от коронавирус, обяви кога тя ще приключи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Известен учен, който предвиди пандемията от коронавирус, обяви кога тя ще приключи
3042
Известен учен, който предвиди пандемията от коронавирус, обяви кога тя ще приключи

Майкъл Левит смята, че пандемията скоро ще приключи, съобщават световните издания. Именно той в края на февруари даде точна прогноза за ситуацията в Китай.

Още тогава той каза, че COVID-19 ще засегне около 80 хиляди китайци и ще има около 3250 смъртни случая. Прогнозата се оказа толкова точна, че неотдавнашното му изявление е много обнадеждаващо.

Въпреки че много експерти говорят за няколко месеца социални катаклизми и милиони смъртни случаи, ученият казва, че съществуващите данни не потвърждават толкова ужасен сценарий. Особено когато става въпрос за райони, където се предприемат разумни карантинни мерки, пандемията няма да се проточи по-дълго, отколкото в Китай смята Левит.

Американският учен е уверен, че на първо място трябва да контролираме паниката и като цяло всичко ще бъде  наред. Левит е не само световно известен биофизик, професор в Станфордския университет, но и нобелов лауреат за работата си по „компютърно моделиране на химически системи“.

Преди време той и неговите колеги създадоха софтуерна система, която позволява да се моделира развитието на химични среди под въздействието на различни, включително случайни фактори. Броят на случаите на заразени от коронавирус в света надхвърля вече 1,2 милиона души. над 65 хиляди души са починали в резултат на болестта. Най-трудната ситуация се разви в САЩ и някои европейски страни, особено в Италия, Испания и Великобритания.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft