Чудесни пълнени мекици, които много обичаме в нашето семейство. Процедурата е лесна - изсипвам брашното във вряща вода и после замесвам тестото.
Любими пълнени мекици
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
За тестото:
- 300 г + 60 г брашно
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 550 мл вода
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 30 мл олио
За пълнежа:
- 2 глави лук
- 300 г кайма
- подправки на вкус
ПРОЦЕДУРА:
Кипнете водата, след което изсипете брашното, смесено със сол и захар.

Снимка: YouTube
Гответе на среден огън, докато се образува компактно тесто. Оставете го да се охлади напълно, след което добавете 60 г брашно, смесено с бакпулвер.
Добавете олиото и месете, докато стане компактно. Тестото е меко и нелепнещо. Оставете го да почине, покрито, за 10 минути.
Запържете ситно нарязания лук, след което добавете каймата и запържете за около 10 минути. Подправете на вкус и оставете настрана да се охлади.
.jpg)
Снимка: YouTube
Разделете тестото на 13 топки, след което всяка една сплескайте с ръце. Напълнете с кайма, след което ги затворете.
.jpg)
Снимка: YouTube
Пържете ги в умерено загрято олио до златисто кафяво от двете страни.

Снимка: YouTube














