Италианска чеснова супа - всяка болест се страхува от нея! Силен аромат и уникално добър вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианска чеснова супа - всяка болест се страхува от нея! Силен аромат и уникално добър вкус:
Италианска чеснова супа - всяка болест се страхува от нея! Силен аромат и уникално добър вкус:
1711
Източник: За Жената
Италианска чеснова супа - всяка болест се страхува от нея! Силен аромат и уникално добър вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусна и много лесна Италианска супа с чесън и крутони . Ще я очаквате с нетърпение за обяд, а е отлична и за вечеря!

Искате ли бърза и вкусна домашна супа?

През есента и зимата супата е най-добрата, тъй като не само е вкусна, но и затопля перфектно и укрепва имунната система.

Става въпрос за чеснова супа, но този път по италиански.

Една лесна и бърза рецепта от YouTube за изключително вкусна италианска супа, която със сигурност ще препоръчате на всички ваши приятели.

Италианска супа с чесън и крутони

Нуждаем се от:

За бульона:

  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • листа от целина
  • 1 чушка
  • 2 литра вода
  • 1 чаена лъжичка сол

За сместа:

  • 2 глави червен лук
  • 1 стрък праз
  • 1 голяма глава чесън
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • сол
  • 700 г картофи
  • 100 мл готварска сметана

За запръжката:

  • 3 с.л.
слънчогледово олио
  • 2 с.л. брашно
  • За крутоните:

    • магданоз
    • багета
    • зехтин
    • сол
    • пушен червен пипер на прах

    Процедура:

    Първо ще приготвим зеленчуковия бульон.

    Нарежете лука, моркова, корена от целина и чушката на кръгчета.

    Добавете зеленчуците в тенджерата.

    зеленчуци в тенджера

    Снимка: YouTube

    Залейте зеленчуковата смес с вода, добавете сол, разбъркайте и покрийте с капак.

    След като заври, оставете да се готви 15 минути.

    Нарежете червения лук на филийки и го сложете в тигана.

    Разрежете добре измития праз на две хоризонтално, нарежете го на тънки филийки и го добавете в тигана.

    праз и лук

    Снимка: YouTube

    Добавете зехтин към сместа.

    Гответе на среден огън за 15 минути, като разбърквате от време на време .

    Обелете и нарежете главата чесън, добавете я към зеленчуковата смес в тигана.

    филийки чесън

    Снимка: YouTube

    Продължете да пържите 7 минути.

    След това добавете смлян кимион и сол.

    Разбъркайте, сложете в тенджера и добавете нарязаните картофи.

    картофи в тенджерата

    Снимка: YouTube

    Залейте сместа със зеленчуковия бульон и гответе, докато картофите омекнат.

    сметана в супата

    Снимка: YouTube

    Когато картофите омекнат достатъчно, добавете сметаната.

    Гответе 5-7 минути и след това пасирайте супата.

    пасиране супа

    Снимка: YouTube

    Сложете слънчогледовото масло и брашното в тиган и запържете до златисто кафяво.

    Изсипете го в супата и бъркайте непрекъснато.

    Добавете нарязан магданоз към сместа и разбъркайте.

    Нарежете резените багета на по-малки парченца и ги добавете в тиган, поръсен със зехтин.

    След това добавете сол, пушен червен пипер и запържете за 5 минути, като разбърквате от време на време.

    приготвяне крутони

    Снимка: YouTube

    Можем да сервираме много вкусна и ароматна супа, комбинирана с препечени крутони от багета.

    чеснова супа

    Снимка: YouTube

    чеснова супа в купа

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    италианска чеснова супа

    Снимка: YouTube

    лъжица италианска супа

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft