Вкусна и много лесна Италианска супа с чесън и крутони . Ще я очаквате с нетърпение за обяд, а е отлична и за вечеря!
Искате ли бърза и вкусна домашна супа?
През есента и зимата супата е най-добрата, тъй като не само е вкусна, но и затопля перфектно и укрепва имунната система.
Става въпрос за чеснова супа, но този път по италиански.
Една лесна и бърза рецепта от YouTube за изключително вкусна италианска супа, която със сигурност ще препоръчате на всички ваши приятели.
Италианска супа с чесън и крутони
Нуждаем се от:
За бульона:
- 1 глава лук
- 2 моркова
- листа от целина
- 1 чушка
- 2 литра вода
- 1 чаена лъжичка сол
За сместа:
- 2 глави червен лук
- 1 стрък праз
- 1 голяма глава чесън
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- сол
- 700 г картофи
- 100 мл готварска сметана
За запръжката:
- 3 с.л.
За крутоните:
- магданоз
- багета
- зехтин
- сол
- пушен червен пипер на прах
Процедура:
Първо ще приготвим зеленчуковия бульон.
Нарежете лука, моркова, корена от целина и чушката на кръгчета.
Добавете зеленчуците в тенджерата.

Снимка: YouTube
Залейте зеленчуковата смес с вода, добавете сол, разбъркайте и покрийте с капак.
След като заври, оставете да се готви 15 минути.
Нарежете червения лук на филийки и го сложете в тигана.
Разрежете добре измития праз на две хоризонтално, нарежете го на тънки филийки и го добавете в тигана.

Снимка: YouTube
Добавете зехтин към сместа.
Гответе на среден огън за 15 минути, като разбърквате от време на време .
Обелете и нарежете главата чесън, добавете я към зеленчуковата смес в тигана.

Снимка: YouTube
Продължете да пържите 7 минути.
След това добавете смлян кимион и сол.
Разбъркайте, сложете в тенджера и добавете нарязаните картофи.

Снимка: YouTube
Залейте сместа със зеленчуковия бульон и гответе, докато картофите омекнат.

Снимка: YouTube
Когато картофите омекнат достатъчно, добавете сметаната.
Гответе 5-7 минути и след това пасирайте супата.

Снимка: YouTube
Сложете слънчогледовото масло и брашното в тиган и запържете до златисто кафяво.
Изсипете го в супата и бъркайте непрекъснато.
Добавете нарязан магданоз към сместа и разбъркайте.
Нарежете резените багета на по-малки парченца и ги добавете в тиган, поръсен със зехтин.
След това добавете сол, пушен червен пипер и запържете за 5 минути, като разбърквате от време на време.

Снимка: YouTube
Можем да сервираме много вкусна и ароматна супа, комбинирана с препечени крутони от багета.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!














