Кадри от погребението на принц Филип-Видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Кадри от погребението на принц Филип-Видео
2820
Източник: nova.bg
Кадри от погребението на принц Филип-Видео

Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора почина миналата седмица на 99-годишна възраст.

Историята на Великобритания, протокола в траурната процесия и кралския етикет в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов" коментираха проф. Румен Генов, специалист по британска история в НБУ, говорителят на НДСВ Цветелина Узунова, както и експертът по протокол Милена Хлебарова.

Проф. Генов обясни, че принц Филип е свързан с фамилията Батенберг. Това е така, тъй като кралица Виктория се сродява с всички монархически семейства в Европа и я наричат "бабата на Европа".

 

"Понякога историята се повтаря, но не по същия начин. Спекулира се какво ще се случи след кралица Елизабет. Някои смятат, че на принц Чарлз ще му е трудно да поеме короната. Той не е толкова популярен, колкото синовете си. Но по силата на законите той е наследникът. Не вярвамда се откаже от престола", смята историкът.

 

По думите на Узунова днес британското кралско семейство ще отправи послание за държавност, традиции, ценности и обединение. А целият свят има нужда от тези думи, пълни със съдържание.

Различни военни части, с които е бил свързан принц Филип, участваха в церемонията. 

 

Експертът по протокол Милена Хлебарова разкри, че принц Филип е поръчал своя ковчег и този на кралица Елизабет по собствен дизайн от английски дъб преди 30 г. Също така е измислил как ще изглежда катафалката, която ще го вози в последния му път.

"Кралица Елизабет винаги излиза от входа на суверена. На погребението тя се качи в кралската лимузина, която стана част от траурната процесия. Принц Хари е лишен от военна униформа заради отказа си да изпълнява задълженията си като член на кралското семейство. По тази причина кралицата реши всички да бъдат облечени по Morning Coat за мъжете и дневно облекло за жените", сподели Хлебарова.

Според нея Уилям и Хари не вървяаха един до друг след катафалката, защото все още не са постигнали единомислие. Между тях беше братовчед им Питър Филипс, син на принцеса Ан. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft