Какво не трябва да казваме на интервю

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Работещо момиче
Какво не трябва да казваме на интервю
5496
Какво не трябва да казваме на интервю

 

 

 

 

 

Излизали ли сте от интервю, чуствайки се неудовлетворени от протичането му? Знаете, че нещо се е объркало, но не знаете какво точно. Не се притеснявайте, защото повечето от нас го правим.

Не се обвинявайте, а помислете как да подобрите опита си и при следващото интервю да се справите по-добре. Ето някои съвети за това, какво трябва да избягвате да казвате...

1. Колко ще е заплащането?

Оставете интервюиращите сами да кажат за заплащането. Ако попитате предварително за това, оставяте впечатление, че се интересувате само за това, а не за самата работа. Обикнивено заплащането се обсъжда на второто интервю, за това запазете търпението си до тогава.

2. С какво се занимава компанията?

Избягвайте твърдения и въпроси, които показват, че не знаете много за бизнеса, за който кандидатствате. Интервюиращите очакват от вас да сте направили много задълбочено проучване преди да кандидатствате за работата. Вместо това, питайте по-задълбочени неща, за да покажете, че сте подготвени и сте чели. Това ще ви гарантира добро впечатление и ще ви придвижи към добрия списък.

3. Мамка му! (или нещо подобно)

Момичета, може и да имате навик да псувате от време на време, но на интервюто избягвайте да се отпускате. Опитайте се да говорите неутрално и неемоционализирано, за да не се изпуснете да кажете нещо, което няма да се хареса на хората срещу вас.

4. Напуснах предишната работа, защото беше ужасна и скучна.

Дори и да е това причината, не го казвайте! Всякакви такива твърдения казват на интервюиращите, че нагласата ви към работата е негативна. Дайте позитивна причина за напускане на предишната ви работа като „Бях готова да продължа напред” или „Бих искала да открия нещо още по-предизвикателно”.

5. Това не е точно позицията, за която кандидатствам, но все пак кандидатствам.

Опитайте се да покажете на интервюиращите, че сте гъвкави и готови за нови задачи. Вместо да твърдите, че тази работа не е подходящата за вас, обяснете на интервюиращите как уменияте, които имате ще придадат свежи идеи за тяхната компания.

6. ...... (да не казвате нищо).

Всични знаем, че интервютата са разбивачи на нерви и всички се притесняваме, но се опитайте да пренебрегнете тревогите си и да дадете най-доброто от себе си. Отговаряйте на въпросите колкото можете по-пълно и не допускайте неловки и дълги паузи без да казвате нищо.

7. Нямам слабости

Много често интервюиращите ще ви попитат да изброите слабите си места. Това е коварен въпрос, защото не искате да оставяте впечатление, че сте безполезни, но трябва да знаете, че можете да залитнете и в обратната посока. Преди да пристигнете на интервюто, помислете за чертите на характера ви, върху които трябва да поработите повече, но не споменавайте нещо твърде сериозно. Тактиката е да звучите искрени, но не арогантни или некадърни. Например можете да споменете колко малко обичате на давате задачите си на другите...

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft