Какво се случва в Гърция: Освен дъжд и градушки, ето къде заваля и сняг!

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Какво се случва в Гърция: Освен дъжд и градушки, ето къде заваля и сняг!
30221
Какво се случва в Гърция: Освен дъжд и градушки, ето къде заваля и сняг!

Един загинал от гръмотевични бури, сняг на планината Олимп , дъжд, градушки и спад на температурите са основните характеристики на лошото време в Гърция през уикенда, което медиите определят като "есен посред лято".

Според Атинската национална обсерватория лошото време в Гърция ще продължи поне още два дни, като най-засегнати ще бъдат южните и западните части на страната. Според сайта Larissanet.gr сняг е паднал в планината Олимп (Централна Гърция) в неделя следобед.

Там се развихрила снежна буря и един алпинист е в неизвестност, уточнява сайтът. По същото време в градчето Амфилохия 45-годишен мъж е бил убит от гръмотевица. Ураганен вятър е връхлетял района на Рио-Антирио (край град Патра в Пелопонес) и е скъсал въжетата на два ферибота. Цяла операция е била извършена от пристанищните власти в Рио, за да завържат отново корабите. Проблеми са възникнали и по магистралите между Патра и Коринт в южната част на страната, а също и в района на град Янина, Западна Гърция, където има и нанесени щети на земеделски насаждания в областта Етолоакарнания. Пожарната е приела сигнали за изпомпване на вода от жилища в град Патра и в областта Ахаия на полуостров Пелопонес. Мълнии са предизвикали пожари в тази част. В района на Мецово, Западна Гърция, пък е паднала и градушка с големина три сантиметра, а по магистралата между Патра и Калаврита се е образувало свлачище. Средните температури в Северна Гърция се движат в диапазона от 18 до 26 градуса, уточняват метеоролозите. Пожар бушува в южната част на областта Атика. Няма опасност огънят да засегне населени райони, съобщава гръцката агенция АНА-МПА. Гасенето е затруднено, тъй като огънят е пламнал в трудно достъпна местност. Междувременно черногорските власти съобщиха, че поне 100 туристи са били принудени да се евакуират от крайбрежния район на Черна гора, застрашен от горски пожари, които се разпространяват из Балканите. Разпалван от силния вятър и сухото време, пожарът на полуостров Луштица се разпространи близо до домовете и къмпинг зоната в понеделник. Властите съобщиха, че военноморският флот помага за евакуацията на района. По на север в Хърватия пожарникарите също се борят с редица пожари покрай адриатическия бряг. Няколко стотици декари борови гори и храсти са изпепелени, но засега няма опасност за домовете на хората.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft