Как да направите грима си дълготраен

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грим
Как да направите грима си дълготраен
11450
Как да направите грима си дълготраен

 

 

 

 

 

 

Не е лесно да запазите грима си перфектен през целия ден. Ако вие сте една от онези жени, които успяват да направят това с минимално усилие аз само мога да ви поздравя.

Сигурна съм, че има много други жени (включително и аз), които искат да бъдат като вас. Ключът към постигането на дълготраен грим отчасти е свързано с неговото правилно нанасяни, както и с типа на продуктите, които използвате. В тази статия ще ви дам няколко съвета, за това как можете да запазите грима си максимално дълго време.

 

 

Подгответе кожата си

 

Много е важно да започнем на чиста кожа. Почистете лицето си, ако това е необходимо. Това ще помогне за премахването на мазното покритието по кожата ви, заради което грима ви може да избледнее и да се размаже. За най-добри резултати изберете продукт, който е точно за вашия тип кожа.

 

 

 

Сложете основа

 

 

Нанасянето на крем ще даде една добра основа за нанасянето на грима. За допълнителна издържливост може да инвестирате в капсулите за грим. Те създават една изключително дълготрайна основа за вашия грим. Капсулите за грим трябва да се нанасят след нанасянето на крема и преди фон дьо тена.

 

 

 

Изберете подходящ фон дьо тен

 

 

Използвайте фон дьо тен за дълготраен ефект, назависимо дали той ще е в течен или прахообразен вариант. Идеалният фон дьо тен не трябва да съдържа масла. Подобно на капсулите, фон дьо тена ще даде на вашето лице приятен облик, както сенките и ружа. Ако сте късметлийка и притежавате чиста и гладка кожа, можете да не използвате фон дьо тен, а само да нанесете капсули за грим.

 

 

 

Нанесете сенките на слоеве

 

 

Нанасянето на грима на очите на слоеве, ще помогне за неговата издържливост. Подгответе клепачите си, като нанесете коректор или сенки за основа, преди да започнете с съществения грим. Така ще избегнете претрупването на сенките. Нанесете тънък слой сенки и ги разнесете с четка. Очната линия се нанася веднъж, след което се слага малко пудра и се нанася втори път. Имайте предвид, че спиралата също ще издържи по-дълго, ако нанесете два слоя.

 

 

 

Сложете молив за устни

 

 

Слагането на молив за устни ще задържи червилото на устните ви без да се излиза извън тях. Изберете цвят, който съответства и допълва естествената сянка на вашите устни. Моливът за устни е перфектен за течните червила. Той също така ще ви помогнете на подчертаете и формата на вашите устни.

 

 

 

Изберете продукти с повече пигменти

 

 

Продуктите с повече пигменти са много по-дълготрайни, отколкото останалите. В днешно време много марки за грим предлагат линии от продукти с пигменти. Тези продукти принципно съдържат няколко пигмента и в зависимост от цвета могат да бъдат използвани като руж или сенки. Продуктите с пигменти обикновено са по-скъпи, но за сметка на това се ползват доста по дълго от останалите.

 

 

 

Завършете грима си

 

 

Когато сте готови с грима си нанесете отгоре прозрачна пудра. Нанесете я с голяма четка, като се фокусирате на зоните склонни към омазняване. Препоръчвам ви да изберете пудра с добро качество. Слагането на пудра ще предпази лицето ви от мръсотията и омазняването, които могат да развалят грима ви.

 

 

 

Магията на попивателните кърпички

 

 

Попивателните кърпички могат да ви свършат много добра работа през целия ден, особено ако кожата ви е склонна към омазняване. Тези тънки абсорбиращи кърпички са направени за да попият излишното омазняване през деня. Просто леко избършете лицето си с тях за да запазите грима си и да премахнете омазняването от кожата си. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft