Как да повишим самочувствието си

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Приятели
Как да повишим самочувствието си
26141
Как да повишим самочувствието си

Как да повишим самочувствието си

 

Съществуват два смислени варианта за повишаване на самочувствието : ревизиране на изискванията, които имаме към самите себе си и създаване и следване на план, с който да постигнем целите, в които вярваме. 
Въпреки това, може да бъде трудно да сме прекалено критични към себе си и най-доброто, което можем да направим е, да напишем кои неща харесваме в себе си и кои не. Това може да бъде малко опасно, защото ако родният ни манталитет ни е повлиял много на мирогледа, може да се окаже, че нещата, които харесваме у себе си са твърде малко.

Но това упражнение ще ви предостави списък с неща, които да ви дадат мотив и отправна точка, откъдето да се движите нагоре, като намерите начин да ги подобрите.
Следващата стъпка ще бъде да анализирате всички негативни неща. Създаваме твърде високи очаквания за себе си, които се базират на усещането ни, за това което мислят другите...и когато разберем истината, се оказва че усещанията ни са твърде далече от реалността. Ето някои примери, за неща които хората не харесват у себе си: Не съм привлекателна/умна, гърдите ми са много малки, Нямам големи мускули и голям пенис, колата ми не е хубава...
В списъкът от примри, както и в списъците на повечето хора, някои от нещата биха могли да се променят, а други не. Дотолкова, доколкото се фокусираме върху нещата, които не могат да се променят, нещата само могат да станат по-зле. Важно е да ги оставим на мира и да се концентрираме върху нещата, които можем да променим.
Веднъж след като сме успели да премахнем от списъка нещата, които не бихме могли да променим, ако не всички, то поне повечето, ще почувстваме как сваляме голям товар от плещите си. Следващата стъпка е да насочим вниманието си към нещата, които можем да променим...като например някои нови дрехи, които да изразяват нашата индивидуалност, някоя диета, която ще ни помогне да изглеждаме по-добре. Изобщо, за нещата които са свързани с физиката ни се изисква известно време и трябва да се научим да бъдем търпеливи, докато работим над тях. Поставяйте си лесно достижими цели, за да може да не губите мотивация и да се движите нагоре.
Първото и най-важно условие да изградите добро самочувствие е, да сте съвсем наясно със себе си. Помислете за всичките си предимства и наблегнете на опитите си да се справите с лошите, но не се отчайвайте, ако имате провали, защото ние всички ги имаме и не сте сами, когато се прокрадне съмнение при самооценката ви. Нека нещата, които не можете да промените да отпаднат от пътя ви, бъдете уверени, че се справяте с упоритост и сила на духа, с нещата които можете да промените. С тези промени ще дойде новото ви отношение към живота и повишаването на самочувствието ви.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft