Как да различим грип от настинка

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да различим грип от настинка
10607
Как да различим грип от настинка

 

 

 

От края на август до началото на юни е времето, за което докторите казват „сезонът на настинките и грипа“. Не студеният въздух, е това което ги причинява, а границите на атмосферното налягане в съчетание с влажността на въздуха са причина за разпространението на вирусите.

Ако трябва обаче да сравняваме настинката и грипа, то трябва да кажем, че те са твърде различни и ако се научим да ги различаваме, това ще ни помогне да вземем решение дали да потърсим лекарска помощ. Ето 7 начина да ги разпознавате:

Температурата на тялото

Ако имате настинка, то температурата може да не е толкова висока, но ако имате грип, то температурата ви може да е висока. Ако е по-висока от 38 градуса, ще трябва да потърсите медицинска помощ. Също така запомнете, че НИКОГА не трябва да давате на дете с температура аспирин, защото може да предизвика синдром на Рей, което е животозастрашаващо заболяване при деца до 12 години.

Кашлица

Ако имате лека, влажна, или суха кашлица, може да сте настинали. Ако обаче кашлицата е продължителна, болезнена, силна, то вероятно имате грип, или настинката ви се е задълбочила до бронхит, или нещо по-сериозно. Ако кашлицата ви продължава да се задълбочава, добре е да потърсите лекар. Той може да ви предпише антибиотик, а не нещо за обикновена настинка.

Отпадналост

Ако се чувствате по-уморени от обикновено и ви се иска да придремете, то може би имате настинка. Ако сте твърде изтощени, летаргични и много отпаднали, тялото може би се бори с грипа. Не му се противопоставяйте, а си дайте почивка.

Телесни болки

В повечето случаи, когато имате леки болки на тялото си, вие имате настинка. Когато обаче цялото тяло ви боли, болят ви мускулите и костите, то сигурно имате грип.

Хрема

Когато имате настинка, носът ви сигурно ще тече и ще кихате доста и най-вероятно вирусът, който го причинява, се е настанил в носоглътката и причинява раздразването и възпалението. Ако имате грип, хремата не е толкова интензивна и понякога липсва.

Главоболие

Ако болестта ви е съпроводена от главоболие, то продължителността и силата на болката са решаващи за това, дали имате грип или настинка. Тя може да е малка ако имате настинка, или жестока, ако имате грип.

Болки в гърлото

Ако имате болки и дразнещо гърло , то може би имате настинка, а не грип. Драскането в гърлото може да е причинено от възпаление на синусите, което е рядко при грип.

Запомнете тези симптоми,и ги сравнете, тогава когато ги почувствате, за да разберете дали имате грип, или настинка. Бъдете готови да ги опишете точно на лекуващия лекар, който трябва да постави точната диагноза. Запомнете, че най-добрия начин да се предпазите, е да си миете редовно ръцете, след всяко излизане.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft