Как домакините в Корея правят нови от стари мръсни кърпи за 2 минути: невероятно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как домакините в Корея правят нови от стари мръсни кърпи за 2 минути: невероятно
8011
Снимков материал: pixabay.com
Как домакините в Корея правят нови от стари мръсни кърпи за 2 минути: невероятно

Проблемът с изцапаните кърпи, които вече не могат да се перат, е проблем за мнозина. Тези кърпи обикновено се изхвърлят и се купуват нови, което може да стане скъпо в дългосрочен план.

Искам обаче да споделя един прост метод от Корея, който ще помогне да се даде втори живот дори на най-безнадеждната кърпа.

За целта се нуждаем от три налични съставки: течен сапун за пране, сода и сол. Ако нямате течен сапун за пране, можете да вземете обикновен блок, след това да го настържете и да го използвате вместо течен сапун. След това трябва да изсипете няколко супени лъжици сода в съд с вода, както и лъжица сол и да добавите около 1/2 лъжица сапун. Всички компоненти трябва да се смесят, докато се разтворят напълно.

След това можете да започнете да перете мръсните кърпи. Първо трябва да поставите кърпата в приготвения състав и да я поставите на печката. Изчакайте да заври и обърнете кърпата. Изключете котлона и оставете кърпата във водата с течността. Когато течността се охлади, можете да изперете кърпата по стандартния начин.

По време на процеса на пране водата става мръсна, което показва, че съставът е наистина ефективен и премахва всички замърсители от тъканта. Въпреки факта, че кърпите са в гореща вода, ярките цветове не се губят, а дори стават още по-богати и по-ярки.

В резултат на това, благодарение на тази проста рецепта, дори най-мръсните кърпи могат да бъдат изпрани и да им се даде втори живот, а също така да се спестят много пари за закупуване на нови кърпи.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft