Как се прави Пълнен шаран - 2
Продукти:
	1 голям шаран 
	4 глави кромид лук
	100 мл олио
	3 филии бял хляб (без кората)
	1 с л доматено пюре
	5-6 зърна черен пипер
	1 дафинов лист
	20 -25 броя стафиди
	50 г орехи, нарязани на дребно
	резени лимон
	Приготвяне:
	•  Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, измива се хубаво в студена вода.
	• След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.
	• Оставя се да отлежи 30 минути.
	• Стафидите се накисват в студена вода.
	• В това време лукът се нарязва на филийки и се задушава до омекване в дълбок тиган.
	• Прибавя се нарязаният на кубчета хляб и се отново се задушава за 5-6 минути.
	• Тиганът се сваля от котлона и се добавят отцедените стафиди, орехите, парченца лимон, дафиновият лист, доматeнoто пюре и зърната черен пипер.
	• Пълнежът се разбърква добре.
	• Огнеупорна тава се намазва с олио и в центъра се поставя шаранът.
	• Пълни се с 1/3 от пълнежа и отворът се зашива или се закрепва с клечки за зъби.
	• Останалият пълнеж се разпределя под и около рибата.
	• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30-40 минути.
	• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.
	•  Пълненият шаран се поднася топъл. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







