Вкусни рецепти с риба за Никулден

вход през zajenata.bg
582214

Шаран на фурна

1 шаран (около 1,5 кг)

1 връзка пресен лук

4-5 домата или 4 с.л. доматено пюре

1 ч.ч. орехови ядки

1 ч.ч. гъби

2 с.л. масло,

100 мл червено вино

1 връзка магданоз

сол и черен пипер на вкус.

Шаранът се почиства от люспите и от вътрешностите. Измива се и се посолява и наръсва с черен пипер.

Отделно задушаваме ситно нарязаните лук и гъби с част от мазнината, след което прибавяме част от доматите, нарязани на ситно, смлените орехови ядки, ситно нарязания магданоз и виното. Посоляваме и наръсваме с черен пипер.

Със сместа се пълни шаранът. Зашива се и се поставя в намазана с мазнина тавичка. Покрива се с нарязаните на филийки домати. Полива се с останалото масло. Сипва се 1/2 чаена чаша вода и се пече на умерена фурна.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft