Вкусни рецепти с риба за Никулден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се прави Пълнен шаран - 2
582406

Как се прави Пълнен шаран - 2

Продукти:

1 голям шаран
4 глави кромид лук
100 мл олио
3 филии бял хляб (без кората)
1 с л доматено пюре
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист

20 -25 броя стафиди
50 г орехи, нарязани на дребно
резени лимон
Приготвяне:

Шаранът се почиства от люспите, вътрешностите, измива се хубаво в студена вода.
• След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.
• Оставя се да отлежи 30 минути.
• Стафидите се накисват в студена вода.
• В това време лукът се нарязва на филийки и се задушава до омекване в дълбок тиган.
• Прибавя се нарязаният на кубчета хляб и се отново се задушава за 5-6 минути.
• Тиганът се сваля от котлона и се добавят отцедените стафиди, орехите, парченца лимон, дафиновият лист, доматeнoто пюре и зърната черен пипер.
• Пълнежът се разбърква добре.
• Огнеупорна тава се намазва с олио и в центъра се поставя шаранът.
• Пълни се с 1/3 от пълнежа и отворът се зашива или се закрепва с клечки за зъби.
• Останалият пълнеж се разпределя под и около рибата.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30-40 минути.
• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.
Пълненият шаран се поднася топъл. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft