Кметът на София обяви, ще се затварят ли училищата заради пандемията

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Кметът на София обяви, ще се затварят ли училищата заради пандемията
1510
Кметът на София обяви, ще се затварят ли училищата заради пандемията

При нови случаи на ученици и учители, заразени с COVID-19, няма да се наложи затваряне на училищата и няма да се прекъсва образователният процес в София, увери кметът Йорданка Фандъкова. Може да има само частично затваряне на сградите, но решенията ще бъдат на здравните власти.

„Ние се съобразяваме с позицията на експертите и лекарите.

Аз искрено се надявам да не се стигне до затваряне. Видяхме - аз преди малко бях в училище, говорих с децата, говорих с учителите, видяхме с какво нетърпение всички те са очаквали да бъдат отново заедно.

Нека не забравяме, че няма нищо по-добро за развитието на децата от това да бъдат заедно в класните стаи. Разбира се, да използват  технологиите максимално, за да бъде обучението модерно, но да могат да имат контакта си и затова искрено се надявам, че всички тези мерки ще позволят частично да се реагира всеки път, защото такива случаи ще има. Няма как да няма“, каза още Фандъкова.  Кметът на София направи първа копка на нова сграда на детска градина и на разширение на 52-ро училище в район Витоша. Средствата са предоставени от Министерския съвет и са в размер на 15 милиона лева.

„Благодарение на средствата, които получихме, благодарение на нашата последователна политика за инвестиции в училищата и детските градини, ние продължаваме да строим училища и детски градини. Какво по-добро пожелание в Деня на София, освен да са живи и здрави децата ни, да са живи и здрави всички софиянци и да продължаваме заедно да се грижим за нашите деца“, каза Фандъкова.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft