Меки питки с извара, нежни и много вкусни със златиста коричка
Тези Френски сиренки са любим избор за тези, които обичат прости, но неустоими десерти.
С хрупкавата си златиста коричка и мека вътрешност, те са идеални за семейни събирания или за наслада в тихи следобедни моменти. Пригответе ги с усмивка и се насладете на магията на домашните вкусове! Ето какво ви е необходимо за чудните Френски сиренки със златна коричка :
Френски сиренки със златна коричка
Продукти:
*Забележка: тези кифлички имат леко сладък вкус, така че ако искате неутрален вкус, добавете 1 супена лъжица захар и 1 чаена лъжичка сол)
- 275 г прясно сирене/извара
- 2 яйца
- 100 г захар
- 1 щипка сол
- 2 супени лъжици олио
- 250 г брашно
- 1,5 чаени лъжички бакпулвер
- 1 жълтък (за намазване)
Приготвяне:
В купа смесете крема сиренето/изварата с яйцата, захарта и щипка сол, докато получите гладка смес.
Снимка: YouTube
Постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и омесете меко, леко лепкаво тесто.
Покрийте тестото и го оставете да почине 10-15 минути на стайна температура. Загрейте фурната до 180°C.
Обърнете тестото върху набрашнена повърхност, разточете го в правоъгълник, нарежете го на парчета и с набрашнени ръце оформете топки.
Снимка: YouTube
Подредете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Намажете топчетата с жълтък, за да им придадете хубав златист цвят.
Снимка: YouTube
Печете 20-25 минути или до златисто кафяво.
Снимка: YouTube
Оставете ги да се охладят леко преди сервиране.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!