Когато чули диагнозата на малката Зои, те били съкрушени, но вярата и борбата ги правят по-силни

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Детско Здраве
Когато чули диагнозата на малката Зои, те били съкрушени, но вярата и борбата ги правят по-силни
12417
Когато чули диагнозата на малката Зои, те били съкрушени, но вярата и борбата ги правят по-силни

Има ли по-голямо щастие от това, когато двама души научат, че очакват бебе? Така се чувствали Челси и Къртис Лаш от Калифорния, когато разбрали, че очакват момиченце. Решили да я кръстят Зои.

Те смятали, че бременноста върви нормално.

В петия месец отишли на ултразвук, очаквайки обичаен резултат. Когато лекаря нежно докоснал корема на Челси, черепът на малката Зои се свивал под „натиска”. Загрижен, лекарят съобщил на майката, че нещо с детето не е наред. Костите на Зои се чупели в матката на Челси.

Челси и Къртис били съкрушени от диагнозата на дъщеря им – osteogenesis imperfect т. е. крехки кости, толкова крехки, че дори от силен вятър могат да се счупят. Лекарите ги наричат „кости от стъкло”.

Много от децата, които страдат от това заболяване често си чупели ребра само ако вдишат малко повече въздух. Децата могат да починат заради усложнение с дихателните пътиша, особено в по-ранна възраст. Ако преживеят това ще останат с ръст на джудже и най-вероятно ще прекарат целия си живот в количка!

Наистина костите на малката Зои започнали да се пукат още в утробата на майка ѝ. При раждането ѝ била счупена ключицата. Докато растяла, толкова често ѝ се чупели костите, че Челси се научила сама да ги оправя. Голям проблем било и невежеството на лекарите, които не осъзнавали колко нежни са наистина костите на малката.

Зои днес е на 6 годинки и както казва Челси, тя и леарите са изненадани от това колко добре се справя в тази ситуация!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft